Share

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 20202021, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent Influvac și Vaxigrip.

Campania de vaccinare gratuită vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Citeste si   Suceava - Ziua Bucovinei: Reprezentanţii autorităţilor au depus coroane de flori la bustul lui Iancu Flondor

La începutul lunii octombrie 2020 au fost primite două tranșe de vaccin – o tranșă de 10.080 doze de vaccin antigripal indicat a fi administrat adulților și o tranșă de 1.900 doze  de vaccin antigripal pentru copii.  La acesta se adaugă încă 15.240 doze de vaccin gripal primite pe 19.10.2020.

Până în prezent, în judetul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei 3.944 persoane din categoria celor vulnerabile.

Citeste si   Suceava: Ministrul Culturii a recepţionat lucrările de restaurare a picturii Bisericii ştefaniene din Bălineşti

Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. 15120 influvac, 2700 vaxigrip.

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ