Cu o săptămână înainte de Paşte, sărbătorim Intrarea Mântuitorului în Ierusalim

Duminica Floriilor sau a Stâlpărilor, este una dintre cele 12 sărbători împărăteşti, din cursul anului bisericesc.

Totodată Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşte, cunoscută sub numele de “Săptămâna Mare”, după cele 40 de zile de post.
Înainte de a intra în Ierusalim, Hristos l-a înviat pe Lazăr. Această înviere simbolizează învierea întregului neam omenesc.
Se spune că Lazăr era un fecior tânăr, fratele fetei care s-a căsătorit cu Dragobete. Tradiția spune că, într-o sâmbătă, Lazăr a plecat cu oile la păscut, lăsând-o pe mama sa să facă plăcinte. Vrând să urce într-un copac, pentru a lua hrană pentru animale, își aduce aminte de plăcinte. Se grăbește să coboare, cade și moare, secretele.com.
Potrivit legendei, Lazăr ar fi murit de dorul plăcintelor.

În sâmbăta premergătoare Floriilor, femeile încă fac plăcinte pentru pomenirea adormiților

Cum este o zi prin care se serbează vegetația, ea are ca simbol ramurile de salcie.

Tradiția spune că înainte de Duminica Floriilor, se strâng ramuri înmugurite de salcie și se duc la biserică, pentru a fi sfințite de preot.

Un alt obicei este acela, ca fetele nemăritate, să pună sub pernă o oglindă și un pieptăn, pentru a-și găsi alesul.
Citeste si   Vești bune pentru LOCUITORII comunei MIROSLAVA! AUTORITĂȚILE au început lucrările pentru înființarea unei REȚELE de colectare a apelor MENEJERE
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ