Share

Principala chestiune discutată cu autoritățile locale a fost legată de construirea unui Muzeu al Holocaustului la Iași


VIDEO. Trump a ORDONAT atacarea SIRIEI noaptea trecută. Nu a avut nici măcar aprobarea CONGRESULUI AMERICAN. Este acuzat de sfidarea ONU și a partenerilor internaționali


„Este o pagină tristă din istoria noastră, dar o pagină pe care nu trebuie să o uităm. În august anul trecut, plenul CJ a aprobat amenajarea muzeului în trei camere ale fostei Chesturi. Curtea va fi şi ea amenajată ca o zonă de comemorare, cu excepţia unei mici porţiuni, necesare pentru accesul maşinii de pompieri. Curtea va fi pavată cu granit, pentru a reda aceeaşi imagine ca în 1941. Am găsit un drum în zona Plugari, vechi, făcut din piatră cubică. Se potriveşte perfect cu aspectul pe care vrem să-l dăm curţii Chesturii“, a declarat preşedintele CJ.

Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, a efectuat ieri o vizită la Palatul Roznovanu, unde a avut o întâlnire privată cu primarul Mihai Chirica. Chirica nu a oferit detalii cu privire la natura acestei întâlniri.

Citeste si   Ludovic Orban, la un eveniment electoral: ”Doar Nicușor Dan poate să o bată pe Firea”

CITEȘTE ȘI …

Hans Klemm a ajuns la Botoșani. A discutat cu mediul politico-administrativ și economic local


„Au fost două puncte centrale în discuţii. Unul, reprezentat de prezenţa companiilor americane în Iaşi, mai ales cele din domeniul IT. Unele cresc foarte rapid şi sunt interesate în a contribui în problemele comunităţii, mai ales în colaborarea cu universităţile, astfel încât tinerele generaţii de absolvenţi să fie cât mai bine pregătite. Un al doilea punct a vizat deschiderea Muzeului Pogromului de la Iaşi. I-am asigurat pe partenerii ieşeni că, dacă există această posibilitate, ambasada SUA va fi bucuroasă să participe la proiect“, a spus Klemm.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ