Închiderea Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, pare tot mai iminentă

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani se află la un pas de închidere, din cauza datoriilor. Un nou scandal a debutat în ultimele zile la cea mai mare unitate medicală din acest orașul Pașcani, după ce deciziile luate în ultimul an de managerul dr. Costică Pânzaru au dus la îndatorarea spitalului cu aproximativ 2 milioane de lei. Multe facturi au depăşit termenele de plată, iar altele ajung aproape de limită, în timp ce conducerea se chinuie lună de lună să asigure măcar salariile personalului.

Cum s-a ajuns în situația aceasta având în vedere că la începutul acestei luni, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani a achiziționat două aparate de radiologie în valoare de 126050.38 lei?

Exasperaţi de atitudinea managerului Costică Pânzaru, care pretinde că situaţia este sub control, dar şi speriați de faptul că spitalul ar putea fi curând închis pentru că nu mai există bani nici pentru cheltuielile de bază, membrii Consiliului de Administraţie s-au întrunit de două ori în decursul a câteva zile. În ultima întrevedere aceştia au decis să-i solicite primarului Dumitru PANTAZI, cel care l-a numit pe manager în funcţie, demisia conducătorului.

Situaţia este destul de neagră, doar managerul nu o vede aşa cum este. La ultimul consiliu de administraţie s-a hotărât solicitatea încetării mandatului managerului, pentru neîndeplinirea indicatorilor din contractual de management. Indicatorii spun să nu ai datorii, să nu duci unitatea în deficit financiar, lucru care, din păcate, în cazul Spitalului Paşcani, nu s-a întâmplat. Managerul are o cu totul altă viziune decât cei care se uită pe cifre şi văd datorii. I s-a cerut un plan de redresare, pe care să-l prezinte marţi membrilor Consiliului, înţeleg că a fost solicitat şi la o întrevedere cu primarul şi nu s-a dus. E o situaţie complicată şi neplăcută“, a precizat Iulian COZIANU, președintele SANITAS Iași.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ