Share

Primarul Hobincă a îndatorat comuna Moțca cu 11,2 milioane de euro, pe 30 de ani, iar acum se află în deficit bugetar. Primul traseit al județului Iași (migrat de la  PNL la PSD), nu poate accesa nici fonduri guvernamentale și nici europene, pentru că asta ar însemna controale în plus, deci un împrumut este mult mai “sigur” pentru a-și acoperi interesele personale.

Suma împrumutată ar trebui să aducă opt noi proiecte în comuna Moțca:

  • Reabilitarea și dotarea Căminului Cultural Boureni: 541.585 lei
  • Amenajarea terenului de sport cu bază sportivă în sat Moțca, comuna Moțca: 196.867 lei
  • Construirea de trotuare, șanțuri betonate și poduri în comuna Moțca: 21.328.306 lei
  • Modernizarea drumurilor de interes local din comuna Moțca: 24.745.170 lei
  • Amenajarea parcării la Primăria Comunei Moțca și Oficiul Poștal din comuna Moțca: 432.635 lei
  • Amenajarea terenului de sport și sistematizarea verticală de teren prin construirea unui zid de sprijin și sistem de drenare a apei la Grădinița numărul 2: 613.181 lei
  • Extinderea și reabilitarea sediului primăriei Moțca: 3.465.680 lei
  • Amenajarea circulațiilor pietonale, spațiilor verzi și împrejmuire la Dispensar și Grădinița din comuna Moțca: 282.658 lei
Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Rata lunară pentru împrumut este de 31.000 euro

“Împrumutul s-a făcut acum 2-3 luni, a fost și aprobat de către cei din PSD. Când am avut ședință ordinară, primarul nu a venit, nu a vrut, trebuia discutat despre începerea noului an școlar, doar doamna directoare s-a prezentat. Probabil că pentru el începerea noului an școlar este un subiect mai puțin important decât interesul personal și alegerile. Acolo sunt probleme mari, nu suntem pregătiți pentru noul an școlar, nici ei nu stiu cum vor începe.

În momentul de față, avem deficit bugetar, deci suntem pe minus, asta este situația la Moțca. Dar părerea mea este că tot domnul Hobincă va ieși primar pentru că cea mai mare parte a romilor și a lingurarilor din satul Boureni sunt cu el, doar românii din satul Moțca nu îl vor vota.

Proiectul legat de baza sportivă a fost desființat iar pe terenul respectiv s-au construit case. Canschi cumpărase acolo și trebuia făcută o contructie majoră. Primarul a amăgit consiliul. Comuna se duce de râpă, au făcut sensuri unice, în loc să facă drumuri și rigole, locuri de parcare, s-au întâmplat și accidente. Comuna este dezbinată, oamenii primarului sunt “buni” ceilalți sunt “răi”. a declarat o sursă din cadrul Primăriei Moțca.

Mai mult decât atât, terenul pe care trebuia construită o bază sportivă (cu sală de sport, teren de fotbal cu tribune, teren de tenis și vestiare), a fost dat, de către primar, domnului Giani Canschi, un colaborator apropiat al primăriei Moțca. Initial, o parte din teren trebuia cumpărată de către primărie de la un cetățean din Suceava, însa lucrul acesta nu s-a mai întâmplat.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Acum, s-a hotărât mutarea bazei sportive la marginea localității iar terenul lui Canschi este rezervat pentru ca fiica primarului să își construiască o casă, pentru ca este oricum prea mic. Acolo vor rămâne doar terenurile de fotbal și tenis, însă vor avea tribunele construite în spatele porților.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ