Share

După ninsori şi viscol, vine gerul. Meteorologii anunţă o răcire accentuată a vremii în acest weekend. În Transilvania, temperaturile vor scădea chiar şi până la minus 17 grade Celsius. Maximele de la miezul zilei vor fi negative în foarte multe regiuni ale țării. 

Între timp, ninsorile şi-au restrâns aria. Noaptea trecută a mai nins doar la munte, în rest viscolul şi-a făcut simţită prezenţa. ANM a emis un cod galben de vânt puternic pentrun 8 județe.

Cea mai reduse temperatură de noaptea trecută a fost de minus 17 grade Celsius și s-a înregistrat la Vf. Omu. Cea mai mică temperatură resimțită, din cauza viscolului, a atins recordul de minus 46 grade Celsius la Călimani.

Sâmbătă, valorile termice vor marca o scadere faţa de intervalul precedent în cea mai mare parte a ţarii, astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade. În nordul, nord-estul şi centrul ţarii vor fi înnorari temporare şi va mai ninge, în general slab cantitativ, local în Maramureş şi în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii mai restrânse în restul zonelor montane, în Moldova şi Transilvania.

Citeste si   Mihai CHIRICA, rețeta ÎMBOGĂȚIRII rapide ca bugetar!

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorari trecatoare şi fulguieli izolate. Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va mai avea intensificari la munte, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zapada, dar temporar şi în sudul, centrul şi estul ţarii. Izolat, în zonele joase de relief, dimineaţa se va semnala ceaţa, posibil asociata cu depunere de chiciura.

La munte

Sambata. Vremea se va ameliora semnificativ faţa de ziua anterioara sub aspectul intensitaţii şi a distribuţiei ninsorilor. Cerul va fi temporar noros şi va mai ninge, în general slab cantitativ, local în zona Carpaţilor Orientali şi pe arii restrânse în restul masivelor montane. Deşi la cote mult mai reduse decât în intervalul precedent, vântul va continua sa prezinte intensificari, cu viteze mai mari pe crestele cele mai înalte, viscolind şi spulberând zapada. Valorile termice vor marca o scadere fata de cele din intervalul precedent, mai însemnata în masivele nordice.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Duminică. Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data din an, în special dimineaţa şi noaptea, când va fi geroasa. Cerul va fi variabil, cu înnorari şi temporar ninsori slabe, pe arii restrânse în zona Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari trecatoare mai ales în zona Montana înalta, unde va viscoli ninsoarea şi spulbera zapada.

Vremea pe 2 zile

Duminică. Valorile termice vor continua să se situeze sub cele climatologic specifice acestei date din an la nivelul întregii tări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între –3 grade in depresiunile intramontane si 6 grade izolat in sudul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile nordice, nord-estice şi în zona Carpaţilor Orientali, unde trecător şi pe arii restrânse va ninge slab. Vântul va avea intensificări trecătoare mai ales în zona montană înaltă, unde va viscoli ninsoarea si spulbera zăpada. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură.

Citeste si   USR-PLUS, sancționată pentru CAMPANIE ilegală la IAȘI

Luni. Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal pentru această dată din an, în special dimineata, chiar geroasă, local, îndeosebi în centrul tării. Temperaturile maxime, predominant negative in Maramures, Transilvania si Moldova pina la -6 grade la Miercurea Ciuc si pozitive in restul tarii, pina la 5 grade la Resita si Drobeta. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla mai avea unele intensificări pe crestele montane. Izolat, în zonele joase de relief, mai ales dimineaţa se va semnala ceată, asociată cu depunere de chiciură.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ