Share

Genunchiul este cea mai complexă articulație din organismul uman și totodată cea mai supusă solicitărilor.

Cauzele durerilor sunt variate și ele apar la toate categoriile de vârstă

Tot mai multe persoane se plâng în acest anotimp de dureri articulare și de genunchi, mai ales în rândul tinerilor. Presiunea atmosferică, vremea ploioasă din această perioadă și diferența de temperatură au un rol important și care, totodată declanșează durerile reumatice.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 201.032 cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

La nivel local, de la an la an numărul pacienților cu afecțiuni ale oaselor, articulațiilor și durerilor de genunchi este tot mai mare iar numărul de pacienți care se prezintă la cabinet este în creștere.

„Cele mai frecvente dureri la copii sunt în perioada de creștere”

 

„Cele mai frecvente dureri la copii sunt în perioada de creștere. În fața genunchiului, în locul de inserție a tendonului rotulian este cartilajul de crește al tibiei care datorită creșterii inegale ale oaselor apar așa numitele dureri de creștere. Aceste dureri se liniștesc în momentul în care a încetat creșterea.

Durerile din cauza sportului sunt valabile la orice vârstă. Genunchiul este cea mai complexă articulație din  organism care are 4 ligamente, 2 meniscuri, capsulă articulară și foarte multe structuri care de cele mai multe ori oasele moi sunt întinse sau rupte parțial la un accident sportiv și apar așa numitele entorse.

Reumatismul este ca și o fractură, noi îi spunem meteorosensibil.

Pacienții sunt foarte sensibili la tulburările de presiune atmosferică iar cum aceste anotimpuri de primăvară și toamnă sunt ploioase și cu diferențe mari de presiune atmosferică, aceste caracteristici declanșează durerile reumatice”, a declarat Dr. Codrin Grunichevici, medic primar ortopedie și traumatologie policlinica Areni, pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava.

 

Citeste si   Președintele Consiliului Județean Gheorghe FLUTUR a vorbit despre principalele PROIECTE pe care le are în vedere în acest MANDAT

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ