Share

Igiena personală are mai multe beneficii decât doar curățarea corpului – crește și performanța creierului.

  • Un nou studiu arată că un duș poate schimba perspectiva de gândire și identificarea de noi soluții.
  • Dușul este un moment perfect pentru setarea obiectivelor pe termen scurt, nu cel mai bun pentru stabilirea unor obiective pe termen lung.
  • Un alt beneficiu al dușului? Se pot spăla senzațiile de vinovăție și îndoială, spun psihologii.

Potrivit cercetărilor efectuate de Școala de Management Rotman din cadrul Universității din Toronto, spălarea poate elimina ideile vechi din minte și va face loc altora noi.

Potrivit specialiștilor care au condus studiul, doctorandul Ping Dong și profesorul asistent Spike W. S. Lee, simplul act de spălare a mâinilor poate avea efectul de a limpezi creierul. Asta înseamnă că un duș ar putea fi cel mai bun mod de a trece peste o idee care provoacă anxietate, de exemplu, sau doar o amintire proastă care poate influența procesul de luare a deciziilor.

Un alt studiu, condus de Spike W. S. Lee, a constatat că spălatul reduce sentimentele de îndoială și crește considerabil îcrederea în propriile decizii.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ