Share

Legumicultorii s-au plâns, printr-o scrisoare deschisă, că din cauza vremii, roșiile nu s-au copt și vor pierde subvenția de 3.000 de euro. Din cauza temperaturilor scăzute din primăvara acestui an, culturile de tomate din spații neprotejate au fost serios afectate.

Consumul de tomate în România: 38,4 kg pe cap de locuitor

Fermierii din Suceava  s-au putut  înscrie în programul “Tomata” până la data de 15 iulie 2020. După depunerea documentelor, beneficiarii au primit fiecare 2.250 de euro în cadrul programului „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”.

Citeste si   (P) Gheorghe FLUTUR: „Nu doresc să dau REPLICĂ după ultimul comunicat trimis astăzi din partea domnului STAN”

Prin Hotărârea de Guvern fermierii vor beneficia de suma de 2.250 de euro în loc de 3.000 de euro datorită numărului mare de solicitanți

” La Programul Tomata au fost mai mulți solicitanți decât a fost

programată suma de plată astfel încât s-a redus de la 3.000 de euro la 2.250 de euro. Cei care s-au înscris în primul ciclu cu o valorificare până la 1 iulie cu 3000 de kg de roșii de pe 1000 mp vor beneficia de 2.250 de euro.

Vă mai pot spune din declarația făcută de domnul ministru că s-ar putea să fie și ciclul 2, rămâne de văzut care va fi situația la rectificarea bugetară ce urmează să aibă loc în această lună. Ar fi o măsură care ar bucura pe producătorii agricoli care se ocupă de legume și în mod deosebit cei care face tomate în spații protejate pentru că noi în fiecare an am avut beneficiari pentru ciclul 1 și mai mulți beneficiari pentru ciclul 2.”

„O săptămână dacă ne întârzia cu ploile aveam probleme cu grâul”

„Pentru județul nostru din punct de vedere al modului în care se prezintă culturile trebuie să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că este bine.

O săptămână dacă ne întârzia cu ploile aveam probleme cu grâul. Iată că am recoltat grâul și sunt producții mulțumitoare sau chiar bune dacă au fost fermieri care au recoltat 6-7 tone pe hectar în condițiile anului 2020 înseamnă că e minunat.”, a declarat directorul de la Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dutu Haralampie pentru Ziarul Bună Dimineața Suceava


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ