Share

Firma SC CONSULTANȚĂ ÎN ACHIZIȚII SRL a fost înființată în 2015 și este deținută în prezent de o anume Rusu Elena. Societatea a fost înființată însă de GROJDEA Ioana și GROJDEA Mariana, soția și respectiv mama directorului AJPIS (Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Iași), Costel GROJDEA.

Până să fie schimbat administratorul, societatea SC CONSULTANȚĂ ÎN ACHIZIȚII SRL a încheiat zeci de contracte cu primăriile din județul Iași.

Contrace în valoare de 150.000 RON în doar 3 luni de activitate, când la conducere era familia GROJDEA

Cu un singur angajat SC CONSULTANȚĂ ÎN ACHIZIȚII SRL, a reușit performanța de a încheia 13 contracte în lunile martie, aprilie și mai, ale acestui an, care însumează nu mai puțin de 150.000 RON.

Costel Grojdea contrazice însă rapoartele economice ale societății SC CONSULTANȚĂ ÎN ACHIZIȚII SRL declarând: ”Dacă existau 13 contracte în trei luni de zile, în valoare de  150 000 lei, acum, toată familia mea era bine”.

Contracte de peste jumătate de milion în ultimii 4 ani

Surprinzător sau nu, cele două asociate din SC CONSULTANȚĂ ÎN ACHIZIȚII SRL au reușit să obțină adevărate performanțe în rândul primărilor din județul Iași.

Începând din 2016, cele două doamne Grojdea au început să se bucure de bunăvoința administrației publice locale. În 2017, așa cum reiese din grafic, această firmă a început să cunoască o creștere accentuată. Obiectul de activitate al acestor contracte îl constituie prestarea de „Servicii auxiliare de achiziție pentru aplicarea procedurilor de achizitie publică directe”.   

Cine este Costel GROJDEA, directorul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi

Costel Grojdea a fost unul dintre beneficiarii războiului dintre PSD și PDL, desfășurat la nivelul anilor 2010 – 2012 și produs în contextul numirilor de directori în instituțiile deconcentrate.

Actorii principali în lupta pentru conducerea AJPIS Iași au fost Andrei Buiceag și Costel Grojdea.

În timp ce Buiceag era sprijinit de PDL (Partidul Democrat Liberal), Grojdea era susținut de USL (Uniunea Social Liberală). Având în vedere faptul că USL însemna la vremea respectivă PSD+PNL, este greu de precizat care din cele două formațiuni a revendicat de fapt AJPIS-ul!

Citeste si   (P) MARICEL POPA, președintele PSD IAȘI: „VISUL unui popor a fost ÎMPLINIT în urmă cu mai bine de un SECOL.”

În acest context, merită menționat faptul că în perioada la care am făcut anterior referire survenise o înțelegere între Președintele PSD Iași, Gheorghe NICHITA și omologul său de la PNL Iași, Relu FENECHIU. Potrivit unui algoritm local stabilit în interiorul USL, toate instituțiile au fost împărțite între cele două formațiuni, de o manieră extrem de riguroasă.

Modul în care Grojdea, şef serviciu pe beneficii sociale la acea vreme a fost impus pe post în dauna lui Buiceag, a fost prezentat cu lux de amănunte la acea vreme de presa locală. Modul în care a fost efectiv executat politic fostul director de la AJPIS Iași, Andrei Buiceag, îl vom prezenta în edițiile viitoare.

Importanța Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în arhitectura economico-administrativă locală

AJPIS joacă un rol esențial în implementarea locală a politicii guvernamentale aplicate în domeniul acordării plăților și beneficiilor de asistenţă socială. Mai mult, aceste organisme aplică legislaţia privind finanţarea programelor de servicii sociale, gestionând informaţiile în vederea efectuării plăţilor beneficiilor de asistenţă socială prin prelucrarea directă a documentaţiilor aferente stabilirii drepturilor la beneficiile de asistenţă socială, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

„Funcția mea nu a influențat cu nimic contractele încheiate de firmele soției. După cum am menționat, dacă ne uităm pe cifra de afaceri și exista influență din partea mea, cifra de afaceri nu era atât de mică și nu existau doar venituri de 30.000 lei într-un an de zile, ori cât ar fi”, a declarat în data de 5.11.2019  Costel GROJDEA, director AJPIS Iași

Contactat de reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași directorul Costel GROJDEA a declarat că nu știe nimic despre această firmă, însă i-a sugerat soției să o închidă deoarece ”îi face probleme”.

”Eu nu știu nimic despre această firmă. Nu cunosc nici obiectul de activitate, pentru că nu sunt implicat absolut deloc. Firma nu a avut mare activitate, în momentul în care am văzut că nu se poate, am sugerat să fie închisă deoarece nu avea vreun rost. Dacă ne uităm efectiv pe cifra de afaceri, putem vedea că nu este o firmă în care poți să plătești tot ce se încasa pe firma respectivă, din ce știu de la soția mea. I-am comunicat soției că îmi creează probleme cu ea și i-am sugerat să facă ceva cu ea, astfel, a vândut firma și a schimbat administratorul. Nu știu cine este Elena RUSU, noul administrator. Doar soția mea se ocupa de firmă.

Soția mea este avocată și i-am spus să închidă firmele acestea, deoarece cabinetul de avocatură oricum îi ocupă timp

Nu am văzut rostul de a ține în continuare firmele pe care le avea, având în vedere situația.

Funcția mea nu a influențat cu nimic contractele încheiate de firmele soției. După cum am menționat, dacă ne uităm pe cifra de afaceri și exista influență din partea mea, cifra de afaceri nu era atât de mică și nu existau doar venituri de 30.000 lei într-un an de zile, ori cât ar fi”, a declarat în data de 5.11.2019  Costel GROJDEA, director AJPIS Iași.

Citeste si   1 Decembrie la IAȘI! Medicii din PRIMA LINIE au fost PREMIAȚI pentru LUPTA împotriva răspândirii SARS-COV-2

În urmă cu 5 luni Costel Grojdea a mai fost contactat de reporterii Ziarului Bună Dimineața Iași în legătură cu firma CONSULTANTA IN ACHIZITII SRL. La acea vreme directorul AJPIS declara că nu are nicio legătură cu societatea deși la datele de contact ale firmei (conform termene.ro) era trecut numarul de telefon al lui Costel Grojdea.

”Eu nu sunt numit de PSD, eu sunt director executiv  la AJPIS Bacău (Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Bacău – n.r.). Eu știu ce contracte are firma de achiziții nu am nicio legătură. Dacă mă întrebați pe mine și dacă vă interesați, această firmă nu are doar activitate de consultanță, ci și partea de bursă (la Bursa de Mărfuri). Din punctul meu de vedere are un contract de administrare cu Bursa Română de Mărfuri.

 Nu am nicio legătură cu nicio firmă, nu sunt  asociat, nu sunt administrator, nici nu știu ce contracte au aceste firme. Nu cunosc contractele pe care le au și le gestionează. Fiecare are activitatea lui.

Da am avut un proiect în 2004 aprobat pe SAPARD. Era un proiect legat de agricultură (Asociație Familială – n. r.), iar în 2006 am renunțat la finanțare pentru că nu am reușit să-l ducem la capăt”, declara în urma cu 5 luni Costel Grojdea, director AJPIS.

Citeste si   CRĂCIUNUL și Revelionul în condiții de PANDEMIE la IAȘI: ”Măcar în cerc RESTRÂNS să putem sărbători Crăciunul”

De 5 LUNI, SC CONSULTANTA IN ACHIZITII SRL, are un nou administrator

Începând cu data de 17.07.2019, unicul asociat și administrator al firmei, SC CONSULTANTA IN ACHIZITII SRL, este Elena RUSU.

După schimbarea adiministratorului firma SC CONSULTANTA IN ACHIZITII SRL a mai încheiat 2 contracte de consultanță în domeniul achizițiilor în comuna Aroneanu. Comuna are la cârmă un primar, iar familia GROJDEA se află în anturajul edilului.

Valoarea celor două contracte se ridică la suma de 55.000 RON. Ambele contracte au fost încheiate în luna iulie imediat după ce firma a fost preluată de către Rusu Elena.

Primul contract în valoare de 30.000 RON a fost încheiat pe data de 18.07.2019, a doua zi după ce firma a fost preluata de Rusu Elena, iar al doilea 5 zile mai târziu.

Chiar daca societatea SC CONSULTANȚĂ ÎN ACHIZIȚII SRL și-a schimbat administratorul, doamna GROJDEA Ioana își continuă activitateea prin firma SC EXPRES STARTUP SRL. Cu această societate doamna Grojdea Ioana a încheiat 40 de contracte începand cu 2016, contracte cu o valoare de aproximativ 400.000 RON.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ