Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, marți, că dorește adoptarea unei noi Legi a Educației până în luna iunie a anului viitor

Potrivit acesteia, viitoarea Lege a Educaţiei trebuie să genereze o viziune de evoluţie a sistemului de învăţământ.
Elevii şi profesorii din România vor avea o nouă lege a educaţiei care va fi gata până în iunie 2019. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, la o dezbatere de la Palatul Parlamentului. „Eu cred că viitoarea Lege a învăţământului trebuie să genereze o viziune de evoluţie a sistemului de învăţământ. Ce vrem noi de la cei şcoliţi? Vrem să le dezvoltăm personalitatea?

Da, atunci trebuie să ne uităm în programele şcolare în aşa fel încât acest lucru să se întâmple. De ce pun accent pe acest lucru? Pentru că niciunul dintre cei şcoliţi acum nu crede că o să aibă în perioada activă a vieţii fiecăruia dintre ei un singur job şi atunci trebuie ca această personalitate să se poată adapta la schimbările din viaţă, să nu le ia ca pe nişte şocuri, cărora pot să le facă faţă”, a susţinut Andronescu, în timpul unei dezbateri din Parlament privind învăţământul universitar dual.

LĂSAȚI UN MESAJ