Share

Mihai Chirica: Suntem într-o situaţie mai rea decât Polonia. Nu e vorba de niciun atac la suveranitatea României

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica susţine că România şi-a asumat nişte angajamente la aderarea în Uniunea Europeană care trebuie respectate, nefiind vorba despre niciun ”atac la suveranitatea României”. Chirica susţine că în acest moment, situaţia României este mai rea decât a Poloniei.

“Situaţia noastră e chiar mai rea decât a Poloniei. Ei s-au dezvoltat foarte bine, Polonia şi-a atins ţintele economice, a reuşit să atragă cei mai mulţi bani europeni dintre toate ţările fost comuniste. Polonia a profitat şi acum îşi permite. Noi nici nu am profitat şi nici nu ne permitem. Nu poţi să te duci la luptă cu bocanci cu tălpi de carton. Aşa am ajuns. Nu poţi bate cu pumnul în masă la Comisia Europeană când tu eşti descălţat”, a afirmat, edilul ieşean Mihai Chirica, într-o conferinţă de presă.

Citeste si   Premierul Ludovic Orban, DEMITERI pe bandă rulantă în șapte județe

Chirica apune că România şi-a luat nişte angajamente în 2007 când a aderat la Uniunea Europeană şi că solicitările de acum ale Bruxelles-ului sunt chestiuni pe care le-am acceptat în urmă cu zece ani.

“Nu e vorba de niciun atac la suveranitatea României, sunt măsuri europene aplicabile şi la noi. Marele atac s-a făcut din interior, n-a venit Bruxelles-ul să distrugă industria ieşeană, ci români aflaţi în diverse guverne au făcut ce-au făcut. De ce ne simţim atacaţi? Nu mai bine profităm de oportunităţi?”, a mai declarat primarul Mihai Chirica.

Citeste si   Teodorovici, în luptă cu Ciolacu pentru șefia PSD: Nu voi valida un președinte printr-un simulacru de alegeri

El consideră că ar fi un dezastru dacă s-ar ajunge la suspendarea fondurilor europene Pentru ţara noastră, adăugând că există reguli clare în UE ce trebuie respectate.

“Nu respecţi aceste reguli, înseamnă că nu vrei să stai la masă cu ei. De ce atâta dispută pe lucruri asumate?”, a mai spus edilul Iaşiului.

Citeste si   Băsescu, răspuns spumos la întrebarea “Cine câștigă Primaria? Eu! Nu candiez ca iepuraș”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ