Share

În urma alegerilor locale din data de 27 septembrie, Primăria Municipiului Iași este în continuare condusă de liberalul Mihai CHIRICA. Acesta a câștigat un nou mandat alături de colegul său Costel Alexe ce a obținut postul de președinte al Consiliului Județean Iași.

Mihai CHIRICA a câștigat alegerile cu 42,1%

Pe locul doi se clasează candidata USR PLUS, Cosette CHICHIRĂU cu un procentaj de 30% urmată de candidata Partidului Social Democrat Camelia GAVRILĂ ce a obținut locul trei cu 13,1% dintre voturi. 35.062 de ieșeni au votat pentru liberalul Mihai Chirica, 25.230 de alegători au votat pentru Cosette Chichirău iar pentru candidata PSD Camelia Gavrilă au votat un număr de 10.084 votanți ieșeni.

Citeste si   FINANȚĂRI totale de 1,5 milioane EURO, pentru STARTUP-urile inovatoare în domeniul SĂNĂTĂȚII

În capitala Moldovei, președinția Consiliului Județean a fost câștigată de Costel ALEXE, candidatul Partidului Național Liberal. Acesta l-a învins pe fostul președinte CJ, Maricel Popa la o diferență considerabilă de 15,4%. Costel Alexe a câștigat președinția CJ cu o majoritate de 39,4% dintre voturile ieșenilor. Pe locul al doilea se situează Maricel Popa cu 24% în timp ce candidatul USR Marius Bodea a obținut 17% dintre voturi.

În Consiliul Local, Partidul Național Liberal și USR PLUS au obținut majoritatea posturilor de consilieri. PNL va avea 11 reprezentanți, USR PLUS va avea 9 mandate, PSD va avea 5 consilieri iar PMP va avea 2 posturi de consilieri.

Citeste si   Marcel Ciolacu, despre întâlnirea de la Sărata Monteoru: A greși e omenește, am achitat amenzile. Ce spune despre reacția poliției

Față de scrutinul anterior, prezența la vot în Iași a scăzut cu aproximativ 4%. Dacă la penultimele alegeri procentajul prezenței la vot era de 40.54%, în data de 27 septembrie 2020 prezența a fost de 36,35%.

În urma afișării rezultatelor, actualul primar al municipiului Iași Mihai Chirica a declarat:

„Timpul vorbelor a trecut. Două luni de zile ne-ați tot ascultat cu programele electorale pe care vi le-am propus. A venit și vremea faptelor. Mulțumesc celor care au venit la vot, că ne-ați votat, ați ales pentru ceea ce noi credem că e mai bun pentru municipiul Iași, pentru județul Iași, pentru România. Trebuie să vă bazați că ceea ce am promis, ca vrem să facem, se va transforma în fapte.

A fost o muncă titanică, dar scorurile care s-au înregistrat arată foarte clar că Iașul ca și toate celelalte mari orașe ale României au ales un alt drum. Sper să fie pentru toți clar că este drumul schimbarii care trebuie să recupereze aproape 30 de ani de decalaje majore ale Europei și ale României față de celelalte țări europene în care împreună cu un Parlament de dreapta și cu președintele Klaus Iohannis să putem într-adevăr să implementăm o strategie prin care să arătăm tuturor că este bine acasă la noi în România”


Share

LĂSAȚI UN MESAJ