Share

Primăria Moșna a decis, în perioada suspendării cursurilor școlare să vină în întâmpinarea elevilor de la școlile din cadrul comunei, achiziționând din resurse proprii dispozitive inteligente de tip tabletă dotate cu acces la Internet național.

În lumea satului, modernitatea face loc tradiției

Tot mai mulți tineri, începând cu vârstele mici, încep să aibă acces la telefonia mobilă, unii dintre ei știind deja să utilizeze fie un smartphone, fie un alt dispozitiv conectat la Internet. Ceea ce până nu de mult părea un lux, învățământul on-line,  în condițiile închiderii școlilor începând cu data de 11 martie 2020, până în această toamnă, a devenit o necesitate absolută.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Primarul Georgel Popa: ”Pentru noi, educația copiilor noștri este o prioritate absolută”

Noi suntem conștienți că educația on-line este absolut necesară. Deși nu avem fonduri suficiente,  am decis să venim în ajutorul elevilor noștri cumpărând cele 50 de tablete. Acest an școlar este pe punctul de a se încheia, de aceea, ne-am propus să mai achiziționăm încă 70 de tablete, până la reluarea cursurilor școlare în această toamnă, astfel încât să acoperim necesarul și pentru clasele V-VIII.

Nu este ușor, știm că până în prezent nu am reușit să oferim fiecărui elev o tabletă, din cauza lipsei fondurilor la bugetul local, dar am decis că tot ceea ce putem să facem vom face. Pentru noi, educația copiilor noștri este o proritate absolută ” a declarat Primarul Comunei Moșna, Georgel Popa.

Primăria Comunei Moșna și Consiliul Local Moșna au decis să achiziționeze 50 de tablete cu acces la internet nelimitat național-5 Gb la viteza 4G, 30 de luni, cu gratuitate timp 6 luni, precum și cu  garanție tehnică pentru echipamente, în valoare de 33 464.64 RON, de la Compania Vodafone din București.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Dispozitivele achiziționate (50 acum și încă 70 până în toamnă) vor permite elevilor să aibă acces la lecții în mediul on-line, putând participa la lecțiile profesorilor, din casă, fără a se expune riscurilor de infectare cu noul Covid-19.

Primăria Moșna a fost preocupată începând din 2016 să îmbunătățească infrastructura educațională, construind o grădiniță, extinzând corpul clădirii unei școli. La acestea, se adaugă extinderea canalizării, asfaltarea unor sectoare de drum, prin proiecte finanțate prin PNDL.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ