Share

Magistratii Judecatoriei Focsani, pe masa carora s-a aflat dosarul educatoarei Mihaela Ciornea de la gradinita din localitatea Vrancioaia, filmata anul trecut cand agresa mai multi copii, au decis ca aceasta nu mai poate preda. 

In schimb, au achitat-o pentru purtare abuziva, considerand ca a fost iresponsabila pentru faptele sale, dar va trebui sa plateasca 10.000 de lei familiei unuia dintre copiii agresati.

Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Focsani, Iulian Paun, educatoarea din localitatea Vrancioaia a fost achitata pentru cele doua infractiuni de purtare abuziva, fiind considerata iresponsabila.

Citeste si   Vrancea: Alte două centre de vaccinare ar putea deveni operaţionale în judeţ din luna februarie

De asemenea, ea a fost obligata la tratament medical pana la insanatosire, ori pana la ameliorarea starii de sanatate care sa inlature starea de pericol. in plus, s-a ridicat masura provizorie privind internarea intr-o unitate de psihiatrie si i s-a interzis sa mai profeseze ca educator.

Prin aceeasi sentinta a magistratilor, femeia a fost obligata de instanta sa plateasca daune morale unuia dintre copiii agresati, ai carui parinti s-au constituit parte civila in proces. Suma aprobata de instanta cu titlu de daune morale se ridica la 10.000 de lei. Totodata, judecatorii au dispus constituirea de sechestru asigurator pe bunurile Mihaelei Ciornea, informeaza stirilekanald.ro

Citeste si   Vrancea: DN 2D - blocat la intrarea în Tulnici de zeci de arbori doborâţi de vântul puternic

Verdictul instantei nu este definitiv. Mihaela Ciornea are dreptul sa conteste decizia Judecatoriei. Ea poate face apel in termen de 10 zile din momentul comunicarii sentintei.

O filmare in care educatoarea Mihaela Ciornea de la gradinita din Poieni, comuna Vrancioaia, agreseaza fizic si psihic doi baieti, pe care ii bruscheaza, ii injura, ii jigneste si ii loveste in mod repetat in cap si peste fata, a fost adusa in 21 octombrie la sediul Inspectoratului scolar Judetean Vrancea, de catre un parinte. inregistrarea, postata si pe Youtube, ar fi fost realizata de mama unui copil care se afla in clasa, cu permisiunea educatoarei.

Citeste si   Vrancea: Alte două centre de vaccinare ar putea deveni operaţionale în judeţ din luna februarie

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ