Share

Mai multe localități din sud-estul țării au rămas fără energie electrică după noul episod de viscol din noaptea de marți spre joi. Sute de oameni au fost salvați de autorități după ce au răm,as blocați în zăpadă pe șosele, potrivit Agerpres.

Echipele mobile ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea au salvat pe parcursul nopții de marți spre miercuri, cu ajutorul drumarilor și poliției rutiere, peste 630 de persoane aflate la bordul autovehiculelor surprinse de viscol pe șosele din județul Constanța, după ce drumurile naționale au fost închise.

Potrivit autorităților, după suspendarea circulației rutiere pe drumurile publice din Județul Constanța, începând cu ora 17.30, echipele mixte de intervenție au acționat pe parcursul întregii nopți pentru deszăpezirea coloanelor de mașini surprinse viscol și căderile de lapoviță, astfel că până miercuri dimineața fuseseră salvate peste 630 de persoane blocate la bordul a peste 230 de autovehicule aflate în trafic.

Citeste si   TESTE rapide pentru COVID-19 în SPITALELE din România! Carmen DOROBĂȚ: ”Aceste teste RAPIDE vor fi orientate în SPECIAL către zonele de UPU”

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Alin Băseșteanu, o situație deosebită s-a creat în cursul nopții pe DN 2A (Mihail Kogălniceanu-Hârșova), în zona localității Dorobanțu, unde circulația a fost blocată de un autotren și peste 30 de autovehicule nu au mai putut să-și continue parcursul către localitățile de destinație.

“Echipajele de intervenție și autoritățile au acordat asistență pasagerilor din autovehiculele blocate la Dorobanți și 30 de persoane, din cei 60 de pasageri care se aflau la bordul autovehiculelor au acceptat să fie cazați la Primăria din Comuna Mihai Viteazu, restul pasagerilor, care au refuzat să-și părăsească mașinile, primind hrană și ceai cald”, a precizat reprezentantul ISU.

Citeste si   PERSONALUL Serviciului de reintegrare a PENITENCIARULUI Iași vă invită la EXPOZIȚIA REGIONALĂ ”Educație și RESTAURARE prin artă SACRĂ”

Buzău: localități fără energie electrică

Circa 640 de abonați din localitatea Padina au rămas fără curent electric în urma unor defecțiuni survenite în rețeaua de alimentare, din cauza viscolului puternic, a declarat miercuri dimineață, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu.

Potrivit acestuia, în cursul nopții trecute echipajele ISU și ale Poliției au intervenit în nouă cazuri pentru deblocarea unor mașini ce au derapat din cauza sulurilor de zăpadă de pe carosabil.

Prahoveanu a mai spus că o femeie de 84 de ani din localitatea Amaru, care acuza dureri abdominale puternice și febră, a fost preluată de o ambulanță și transportată la un spital din Mizil.

Citeste si   BURSE pentru 40 la sută dintre STUDENȚII de la USAMV IAȘI

Brăila: Zeci de localități fără energie electrică

Peste 5.500 de locuințe din Brăila sunt fără energie electrică, toate drumurile naționale și județene sunt închise, iar pe 90% din suprafața Dunării curg sloiuri, potrivit informațiilor furnizate AGERPRES de purtătorul de cuvânt al ISU, lt. col. Ștefan Stoian.

Opt localități sunt fără electricitate, respectiv Scărlătești, Vultureni, Dudescu, Zăvoaia, Dudești, Tătaru, Viziru, Lanurile, în total 5.541 de abonați.

Toate drumurile naționale și județene sunt închise, măsură preventivă dispusă de autorități.

Pe timpul nopții, din autovehiculele surprinse în trafic au fost deblocate 21 persoane.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ