Share

Maricel POPA este actualul Președinte al Consiliului Județean (CJ) IAȘI. De drept, acesta este consilier judeţean, dar cu atribuţii de preşedinte CJ. În trecut a fost ales consilier județean, iar în urma mai multor aranjamente politice, acesta a devenit președinte CJ. Anterior, a fost 3 ani secretar de stat la Energie şi Economie.

Ce îl recomanda sub aspect profesional pe POPA pentru acest post deosebit de important în arhitectura atât economică cât și geopolitică a României? Probabil experiența proprie din acest domeniu pe care Maricel POPA o înregistrase prin perspectiva activității desfășurate în firma OMEGA-TEHNOTON ENERGETIC SRL.

Din funcția de președinte al CJ Iași, Maricel POPA nu se poate lăuda cu foarte multe realizări. Mandatul său este presărat cu nerealizări, lipsă de viziune, lipsă de coerență și promisiuni în van. În schimb, din funcția de Președinte al CJ, Maricel POPA dirijează sume importante către firmele administrate de familia acestuia.

Firme care înregistrează datorii consistente la stat și care sunt aproape de faliment! De asemenea, de-a lungul timpului, acesta a creat o practică a mascării acționariatului principal, în toate firmele sale.

Citeste si   100% TU DECIZI! Varujan Vosganian, cel mai bun scriitor dintre politicieni

Spitalul mobil de la LEȚCANI, o altă nerealizare marca Maricel POPA

Proiectul SPITALULUI MOBIL de la LEȚCANI a fost inițiat de Consiliul Județean Iași, care a contribuit cu 10,2 milioane de euro și Consiliul Județean Neamț, care a venit cu 3,2 milioane de euro. Fondurile au ajuns la Asociația EURONEST, organism care a derulat licitația de pe urma căruia au câștigat turcii.

Tergiversarea instalării SPITALULUI MOBIL de la LEȚCANI nu a însemnat altceva decât un prejudiciu financiar adus județului IAȘI.

Conform contractului cu firma SDI Global LLC din Ankara, inaugurarea spitalului trebuia să aibă loc în luna mai 2020, însă, președintele CJ Iași a folosit acest proiect drept vehicul electoral pentru alegerile locale, astfel unitatea medicală a fost inaugurată cu o întârziere de peste 110 zile, în plină campanie electorală.

Conform contractului, firma responsabilă de realizarea spitalului mobil trebuia penalizată cu 1% din valoarea contractului pentru fiecare zi de întârziere. În condițiile în care valoarea unității medicale a fost de 13,4 milioane de euro, penalitățile au ajuns la  15,8 milioane euro.

Modul defectuos de organizare a lui Maricel POPA și-a pus amprenta și asupra acestui proiect. Astfel, președintele CJ IAȘI  a favorizat agravarea situației epidemiologice din județul IAȘI.

Citeste si   Informații EXCLUSIVE din dosarul lui Bănicioiu: UNDE au avut loc interceptările și CE se află în cutia cu bomboane primită de fostul ministru

Recent, Maricel POPA a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)

Printr-o „inginerie financiară” făcută cu POȘTA ROMÂNĂ, Maricel POPA a ajuns în atenția anchetatorilor DNA. Afacerea făcută de Maricel POPA cu Poșta Română SA i-a adus președintelui CJ IAȘI aproximativ 365.000 euro în buzunare, dar și anchetatorii DNA la ușă.

Președintele Consiliului Județean Iași, a încheiat un contract consistent cu Statul Român. Afacerea s-a realizat prin societatea VITALEF SA, administrată de Mihaela POPA, soția șefului CJ Iași.

Anul trecut, VITALEF S.A. a semnat un contract de închiriere cu COMPANIA NAȚIONALĂ POȘTA ROMÂNĂ S.A. pentru un spațiu de pe Bulevardul Chimiei, nr. 12. Societatea VITALEF S.A. avea calitatea de chiriaș, care la rândul ei a subînchiriat către POȘTA ROMÂNĂ.

Conform contractului de închiriere, VITALEF SA plătea chirie către societatea AUGUSTUS SRL, firmă administrată tot de Mihaela POPA, soția președintelui CJ Iași.

Valoarea contractului dintre VITALEF și POȘTA ROMÂNĂ este de aproximativ 365.000 de euro. Figurează ca datat la 12.03.2019 și încetează în anul 2022.

Citeste si   USAMV Iași se implică în valorificarea INTELIGENTĂ a deșeurilor agroalimentare industriale

Astfel, prin abuz în serviciu și deturnare de fonduri, președintele CJ Iași, Maricel POPA a reușit să strângă o avere impresionantă care majoritar este trecută pe membrii familiei lui.

Averea lui Maricel POPA

Conform declarației de avere, Președintele Consiliului Județean Iași deține 12 terenuri intravilane, extravilane și agricole. Toate sunt dobândite prin cumpărare și moștenire și sunt deținute în parteneriat cu soția, Mihaela POPA. Terenurile extravilane se întind pe o suprafață de 36.676 mp și sunt dobândite prin moștenire. Trenurile intravilane  se întind pe o suprafață de peste 3.000 mp.

Liderul CJ Iași mai deține și 3 apartamente și o casă în Iași. Titular este atât el cât și soția acestuia.

De asemenea, președintele CJ Iași, Maricel POPA, deține și bunuri sub formă de metale prețioase, bijuterii și obiecte de artă în valoare de 51.000 euro.

Potrivit tot declarației de avere, Maricel POPA  a încasat în anul 2018 suma de 161.413 lei  pentru serviciile prestate ca și președinte la Consiliul Județean și 106.942 lei dividende pentru acțiuni deținute la o firmă din BUCUREȘTI.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ