Share

Paul BUTNARIU este președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Iași. Acesta este implicat și în mediul de afaceri ieșean. Până la momentul actual a reușit să îndatoreze sau chiar să falimenteze toate firmele pe care le administrează.

Președintele CCI, Paul BUTNARIU apare ca administrator, acționar sau director general la mai multe firme din IAȘI care se ocupă în principal de construcții a căilor ferate. Construcţii Feroviare MOLDOVA S.A, COMPANIA de CONSTRUCȚII FEROVIARE S.A., MOLDOCONSULTING S.R.L, FEROVIA PREST S.R.L și COMPANIA MOLDOFER S.A. sunt firmele legate de numele lui BUTNARIU. Trei dintre aceste companii sunt radiate și nu mai figurează ca active fiscal, raportând pierderi de peste 15.000.000 de lei.

Din contracte cu statul, Construcţii Feroviare MOLDOVA S.A. a încasat 227.000 lei

Societatea Comercială Construcţii Feroviare MOLDOVA S.A. a fost înfiinţată în anul 1950 la Iaşi, având ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane”.

Construcţii Feroviare MOLDOVA S.A. Iaşi face parte din categoria firmelor de tradiţie, din această parte a țării, fiind un lider recunoscut al pieţei construcţiilor feroviare. Firma administrată de BUTNARIU activează în toate sectoarele de construcții, îndeosebi în construcțiile de cale ferată, drumuri și poduri.

În cadrul firmei Construcţii Feroviare MOLDOVA S.A. director general este Paul BUTNARIU. În 2019, societatea a înregistrat pierderi de -15.023.634 lei.

Citeste si   Ronaldinho, fostul star de la PSG și Barcelona, testat pozitiv la noul coronavirus

Construcţii Feroviare MOLDOVA S.A. este inactivă fiscal, radiată, dar nu mai înregistrează datorii la ANAF.

La momentul de față, administratorul societății Construcţii Feroviare MOLDOVA S.A. este Iulian BANCU. De asemenea, acesta administrează și firma MOLDOCONSULTING SRL. În cadrul acestei firme, acționarul principal este tocmai președintele CCI Iași, Paul BUTNARIU, cu 43,2% din acțiuni. Acțiuni mai dețin și Dumitru GROSU, Ioan ANDERCO, Dan UNGURIANU și Iulian BANCU.

Președintele CCI Iași, Paul BUTNARIU mai deține acțiuni și în cadrul COMPANIAIEI MOLDOFER S.A. și a COMPANIEI DE CONSTRUCȚII FEROVIARE S.A.

Din contracte cu statul, COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE S.A. a încasat 139.782.220 lei

COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE S.A. este  activă fiscal, însă trece printr-un proces de reorganizare judiciară. Înființată în anul 2000, societatea unde administrator special este Paul BUTNARIU are drept obiectiv de activitate tot „Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane”.

În ultimul an fiscal încheiat COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE S.A a raportat o cifră de afaceri de  7.032.947 RON la un profit de 510.824 RON.

Pe lângă Paul BUTNARIU, la COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE S.A. mai dețin acțiuni și Adriana-Elena ANTOHIE și Vasile PUȘCAȘU.

Citeste si   Ialomița: Trei persoane din Slobozia, amendate după ce au plecat din izolare

Prin intermediul acestei firme, BUTNARIU a încheiat peste 140 de contracte cu instituțiile de stat, din care a obținut peste 139.000.000 lei.

MOLDOCONSULTING S.R.L.

O altă firmă radiată și inactivă fiscal la care BUTNARIU figurează ca fondator este MOLDOCONSULTING S.R.L. Aici, BUTNARIU deține 43,2% din acțiuni.

MOLDOCONSULTING S.R.L. este înființată pe data de 12 septembrie 2003 și are ca obiect principal de activitate tot „Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane”.

În 2018, firma lui BUTNARIU a înregistrat pierderi de -7.701 RON.

FEROVIA PREST S.R.L.

FEROVIA PREST S.R.L. a fost înființată cu 17 ani în urmă, în luna septembrie a anului 2003. Societatea este reactivată fiscal și nu înregistrează datorii.

Anul trecut, firma raporta o cifră de afaceri de 51.320 RON și un profit de 15.756 RON.

COMPANIA MOLDOFER S.A.

COMPANIA MOLDOFER S.A. a fost înființată în anul 2001 și de atunci se ocupă cu „Lucrări de construcții a căilor ferate de suprafață și subterane”.

Aici, BUTNARIU este doar acționar. Acesta deține 8.216% din acțiunile firmei.

Apropierea de actorii politici locali i-au garantat lui BUTNARIU deschiderea către contracte cu instituțiile de stat

Firmele pe care le controlează BUTNARIU au încheiat, în principal, contracte cu CFR S.A., CFR Călători sau CFR Infrastructură S.A. Toate aceste firme se află în subordinea Ministerului Transportului, care la momentul la care au fost încheiate contractele se afla în aria de influență PNL. Tot din PNL făcea partea la acel moment și fostul ministru al transporturilor, Relu FENECHIU, dar și Mihail VLASOV, care este cunoscut în mass-media drept „nașul” lui BUTNARIU.

Citeste si   Nelu Tătaru: 800 din cele aproape 1.200 de paturi de la ATI sunt ocupate. Se vor elibera doar prin vindecare sau deces

BUTNARIU este și un apropiat al actualului Președinte Maricel POPA cu care a făcut afaceri împreună.

Președinții Camerelor de Comerț  sunt de fapt patronii unor mari firme care înregistrează câștiguri imense de pe urma activității desfășurate de societățile lor cu statul român. În cazul lui IFTIME implicarea în politică este mai mult decât evidentă

Activitatea Regională a Ziarului „Bună Dimineața” ne-a permis o analiză comparată a Președinților Camerelor de Comerț din județele Moldovei. La SUCEAVA, IAȘI și BOTOȘANI am putut observa faptul că acești Președinți sunt de fapt patronii unor mari firme care înregistrează câștiguri imense de pe urma activității desfășurate de societățile lor cu statul român.

Coincidență sau poate că nu, prin legături nevăzute aceeași oameni de afaceri bine conectați la resursele de stat, conduc și mediile de afaceri locale prin aceste organisme locale: Camera de Comerț Suceava, Camera de Comerț Botoșani și Camera de Comerț Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ