Share

ASANARE ȘI DISTRUGERE MUNIŢIE NEEXPLODATĂ

În perioada 11-13 mai a.c., Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a desfășurat misiuni de asanare și distrugere a muniției neexplodate, pe raza localității Neagra, din orașul Broșteni.

Pirotehniştii I.S.U. Suceava au fost sprijiniţi de către colegi polițiști și jandarmi, precum şi de lucrătorii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Broșteni.

Citeste si   DSP SUCEAVA a rămas din nou fără DIRECTOR EXECUTIV, a treia OARĂ în ultimele două SĂPTĂMÂNI

Elementele de muniţie proveneau din Primul Război Mondial, unele dintre ele fiind în perfectă stare de funcţionare, şi au fost găsite pe raza localității Neagra, în zona Ortoaia

Distrugerea acestora s-a executat prin explozie, folosindu-se procedeul electric, dublat de un procedeu pirotehnic de siguranţă.

Pe parcursul celor trei zile, au fost asanate și distruse 836 de elemente de muniţie, majoritatea proiectile explozive de artilerie, de diferite calibre.

Citeste si   EVOLUȚIA pandemiei în județul SUCEAVA! Au fost efectuate 21.594 de TESTE , iar 2.670 persoane s-au VINDECAT

În urma distrugerii nu au rezultat victime, pagube materiale sau accidente ecologice, misiunea pirotehniştilor încheindu-se cu succes

Pirotehniştii I.S.U. Suceava reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor muniţii rămase neexplodate:

– Se interzice atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;

– Se interzice lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă;

– Se interzice introducerea în foc a muniţiilor descoperite;

– Se interzice demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi secţionarea acestora;

– Se interzice jocul cu elementele de muniţie neexplodate;

– Se interzice ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ca ornamente;

– Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate trebuie să sune la numărul unic de urgenţă 112.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ