Autorităţile americane au luat decizia să închidă până la finalul anului şcolar o instituţie de învăţământ din statul Ohio

Autorităţile americane au luat decizia să închidă până la finalul anului şcolar o instituţie de învăţământ din statul Ohio, aflată în apropierea unei centrale atomice dezafectate, după detectarea de elemente chimice radioactive, informează postul BBC News.

Oficialii au declarat că un dispozitiv de monitorizare a calităţii aerului a detectat particule de uraniu îmbogăţit şi neptuniu-237 la o şcoală din localitatea Piketon, în sudul statului american Ohio.

În apropierea şcolii se află o centrală nucleară dezafectată în 2001, unde se procesa uraniu îmbogăţit propice fabricării de arme atomice.

Autorităţile au transmis că şcoala va rămâne închisă până când “se va determina sursa, amploarea, nivelul de contaminare şi impactul potenţial asupra sănătăţii publice şi mediului”.

Jennifer Chandler, un oficial local, a declarat că cinci copii din zonă au fost diagnosticaţi cu cancer în ultimii ani, iar trei dintre aceştia au decedat.

Chandler a subliniat că nu se ştie cu exactitate cauza acestor cazuri de cancer.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ