Share

Un elev din clasa a IX-a de la Liceul “Stefan Procopiu” Vaslui, Mihai Codreanu, a ajuns luni seara, 19 decembrie, cu ambulanta la spital dupã ce a încasat o mamã de bãtaie de la un coleg. Cei doi bãieti s-au certat destul de serios chiar în scoalã, dar conflictul pãrea sã se fi stins, dupã ce unul dintre adolescenti a plecat. La scurt timp însã, nervos si dornic sã îi aplice o corectie celui care a îndrãznit sã se ia în gurã cu el, acesta s-a întors si l-a lovit cu pumnul pe Mihai.

Bãiatul a fost transportat cu ambulanta la Spitalul Judetean de Urgentã (SJU) Vaslui, fiind necesare mai multe zile de spitalizare. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui au confirmat incidentul, care a declansat o anchetã la nivelul unitãtii de învãtãmânt. Deocamdatã, nu a fost depusã nicio plângere la politie. Este al doilea conflict de acest tip, înregistrat la Liceul “Stefan Procopiu”, în ultimele douã luni.

Surse din interiorul scolii ne-au povestit cã agresorul l-a luat prin surprindere pe colegul sãu. Acesta a mers în spatele lui Mihai si l-a lovit cu palma peste cap. În momentul în care Mihai s-a întors, bãtãusul i-a dat cu pumnul direct în ochi. Lovitura a fost atât de puternicã încât a fost necesarã transportarea la spital a elevului cu ambulanta. Ajuns la SJU Vaslui, adolescentul a fost trimis cu salvarea la un spital din Iasi.

Nu a stat foarte mult timp acolo, dupã investigatii a fost adus, în cele din urmã, înapoi la cea mai mare unitate medicalã din Vaslui. Mihai Codreanu este din comuna Zãpodeni, satul Telejna, iar apropiatii sustin cã nu este un copil agresiv sau certãret. Cu toate cã lovitura primitã la ochi necesitã mai multe zile de spitalizare si riscã sã îl lase cu sechele pe viatã, nici familia bãiatului si nici cadrele didactice nu au depus plângere la politie. Se pare cã elevul stã în timpul sãptãmânii la cãminul liceului, iar pedagogul care îi are în grijã pe elevi i-ar fi sugerat atât elevului, cât si pãrintilor sã nu depunã plângere la politie, pentru a nu se afla de bãtaie. Rãmâne de vãzut dacã, în cele din urmã, va fi sesizatã sau nu politia.

“Asearã (luni searã, n.r.) am fost informatã despre acest incident. Nu pot sã vã dau mai multe informatii pentru cã nu cunosc alte amãnunte. La nivelul scolii s-a declansat o anchetã si asteptãm rezultatele acesteia”, a declarat Cristiana Botan, inspector general adjunct al ISJ Vaslui. Am încercat sã luãm legãtura si cu conducerea scolii pentru a afla mai multe despre acest episod violent, însã nu a rãspuns nimeni la telefon.

Douã bãtãi, în mai putin de douã luni

Nu este primul conflict de acest gen de la Liceul “Stefan Procopiu” din acest an scolar. În luna noiembrie, mai multi tineri din Vãleni si Muntenii de Sus au snopit în bãtaie un alt elev. Scenele, de o duritate iesitã din comun, s-au petrecut la magazinul din fata unitãtii de învãtãmânt si în sala de clasã. Bãtãusii au fost tocmiti de un coleg de clasã al victimei, care s-a rãzbunat astfel pentru o absentã. “Mi-a zis cã din cauza mea a luat absent. De atunci si-a pus prietenii sã mã urmãreascã si sã mã batã pe unde mã prind. Sãptãmâna trecutã am luat bãtaie în fata liceului Ion Mincu. 15 au sãrit pe mine. Am reusit sã scap si sã mã refugiez într-o scarã de bloc. Noroc cu paznicul de Mincu, care a chemat jandarmii. Altfel, cred cã mã bãgau în spital. Azi au intrat dupã mine în clasã, unde m-au bãtut cu pumnii si picioarele”, povestea Cosmin, victima vãlenarilor, în luna noiembrie.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ