Share

Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism, care ar fi fost ascunsă într-o clasă în timpul inspecției 

Inspectoratul Școlar al Municipiului București va solicita o comisie care să cerceteze cazul fetiței cu autism, despre care o mătușă a sa a scris pe Facebook că a fost ascunsă singură într-o clasă, de către educatoare, pe timpul unei inspecții. Instituția a dat asigurări că, dacă se va constata că faptele sunt reale, vor exista consecințe.

Citeste si   SERA Palmarium a Grădinii Botanice IAȘI va fi RENOVATĂ și se va redeschide în IARNĂ

„Inspectoratul Școlar s-a autosesizat dat fiind că vorbim despre o încălcare gravă a Legii Educației. Nu este niciun motiv plauzibil pentru care directoarea și educatoarea să o fi ascuns pe fetiță. Din contră, orice cadru didactic care integrează copiii cu dizabilități este văzut foarte bine de inspectori”, a declarat, pentru Libertatea, Marian Banu, reprezentantul Inspectoratului Școlar din București.

Citeste si   ”Măturator de praf de stele” o COMEDIE marca Andrei CIOBANU

Potrivit acestuia, instituția pe care o reprezintă va cere grădiniței să constituie o comisie la nivelul unității de învățământ care va analiza situația, iar apoi aceasta va trimite rezultatele către Inspectoratul Școlar. Dacă autoritatea nu va fi lămurită de raport, aceasta va declanșa propria anchetă.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ