Share

Cu mari emoții, absolvenții de 10 ai ciclului gimnazial și liceal, au pășit joi, 9 iulie, pe scena din grădina Palas. Festivitatea a fost oficializată de domnul primar Mihai Chirica și i-a avut ca invitați pe Genoveva Farcaș, inspector școlar general al ISJ Iași precum și pe Ministrul Mediului, domnul Costel Alexe.

46 de elevi au obținut nota 10 la Evaluarea Națională iar 18 au obținut nota 10 la Bacalaureat în județul Iași

Întrebat de reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” ce părere are despre desfășurarea festivităților destinate elitei ieșene, primarul Mihai Chirica a declarat:

Trebuie să-i prețuim pe cei care chiar au făcut eforturi să ne reprezinte cu succes orașul și județul. Aceștia sunt copiii noștri de 10, copii care au muncit împreună cu familiile și profesorii lor pentru a atinge acest rezultat.

Pentru mine evenimentul a fost mult mai emoționant decât în anii precedenți, fiind vorba și de propriul meu copil pe care a trebuit să-l premiez dar m-am bucurat la fel și din calitate de părinte și de primar. Iașul confirmă că poate merge mai departe și România are speranță pentru că ei vor trebui să conducă această țară

În discursuri, oficialitățile au mărturisit elevilor nostalgia cu care se uită peste anii lor de gimnaziu, liceu și facultate. Chiar dacă pentru ei ultimul clopoțel a sunat, aceștia au subliniat frumusețea acestei etape și le-au urat mult succes în continuare absolvenților.

Este un moment de apreciere a elevilor care au obținut performanțe înalte, note de 10 la Evaluarea Națională și Bacalaureat. Iașul în acest an confirmă prin cele mai bune rezultate din ultimii 4 ani, obținând așa cel mai mare număr de medii de 10 la ambele examene.

Mai mult decât atât, numărul elevilor care au obținut note mari, acest lucru însemnând medii între 9 și 10, este unul care ne onorează și ne arată că școala ieșeană este una performantă și centrată pe respectarea nevoilor de învățare și de dezvoltare ale elevilor.

Aș vrea să precizez în acest context faptul că aproximativ 30% dintre elevii care au promovat examenul de Bacalaureat au în acest an medii cuprinse între 9 și 10, medii foarte mari care ne confirmă odată în plus faptul că școlile ieșene, prin profesorii pe care îi au, sunt în avangarda educației naționale.

Reușitele acestor elevi nu sunt rezultatul unor eforturi conjuncturale sau ocazionale. Elevii aceștia au demonstrat de-a lungul întregii școlarități tenacitate, pregătire sistematică, implicare, o putere deosebită de a parcurge toate etapele și obstacolele firești pe care le-au avut în viața de elev. Iată că astăzi ne confirmă prin aceste note de 10 și implicit printr-o calitate superioară a rezultatelor din județul nostru” Genoveva Farcaș, inspector școlar general al ISJ Iași

La Colegiul Național Iași au existat 12 medii de 10 la Evaluarea Națională

Ce-a de-a 2-a distincție a fost oferită doamnei profesoare Mihaela Țurcănașu. Aceasta a fost premiată pentu că este diriginta clasei cu cel mai mare număr de absolvenți cu nota 10 la Evaluarea Națională. Clasa a8-a B de la Colegiul Național Iași a obținut 6 medii de 10 la examenul de admitere în ciclul liceal.

Noi suntem onorați cu privire la rezultatele pe care le-au obținut copiii noștri, îi felicităm pe ei și pe colegii noștri care i-au îndrumat în această perioadă și de asemenea pe părinți care au fost alături de ei necondiționat în această perioadă complicată.

Această premiere este deja în tradiția Iașului și suntem foarte încântați, este o recunoaștere a muncii depuse de copii și de profesori” a declarat Elena Calistru, directoare al Colegiului Național Iași.

Reporterii ziarului ”Bună Dimineața Iași” au întrebat absolvenții cum s-au simțit la festivitatea de premiere organizată de Primăria Municipiului Iași:

”În opinia mea, premierea a fost una dintre cele mai reușite evenimente la care am participat până acum, m-am simțit valorizată împreună cu colegii mei și sunt mândră.

Vreau să mulțumesc tuturor profesorilor și colectivului de profesori de la Colegiul Național Iași pentru că au făcut posibilă prezența mea aici” a declarat Damiana Anca-Maria, absolventă de 10 a Colegiului Național Iași.

”Festivitatea de astăzi a fost foarte frumoasă și discursurile au fost minunate, chiar s-a spus ceea ce trebuia. Am avut foarte mari emoții.

Pentru examen am învățat, am muncit dar m-am și odihnit. Am încercat să mă relaxez și să mă calmez” a declarat Costuleanu Ioana, absolventă de 10 a Colegiului Național Iași

 

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Share

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ