Share

Concurs de PICTURĂ cu mesaje ingenioase de tipul, ”Știați că?”

Chiar dacă în această perioadă elevii și profesorii nu se pot întâlni în spațiul școlii, activitățile educaționale nu lipsesc, iar provocările adresate celor mici și mari sunt așteptate cu mare interes de aceștia!

Astfel, pornind de la ideea că vocea elevului este puternică atunci când este folosită, iar arta este un mijloc de exprimare extraordinar, a fost lansat proiectul Școli prietenoase în comunități implicate la care sunt așteptați să se înscrie elevii liceului din Răducăneni. Acesta presupune ca elevii să realizeze o pictură în acuarelă, care să redea propria viziune despre importanța educației, despre lumea școlii. În loc de titlu, fiecare participant la concurs va compune un mesaj care să impresioneze, să convingă privitorii, mesaj care poate să înceapă cu sintagma ”Știați că…?”, care va fi înscrisă în partea de jos a desenului.

Citeste si   Românii FUG la sate pentru a SCĂPA de IZOLARE! Ioana: ”Să stai ÎNCHIS la bloc e GROAZNIC, în schimb, la curte nici nu SIMȚI că treci printr-o IZOLARE”

Mesajele ce însoțesc desenele pot face referire la școala în care învață, colegii de clasă, semnificația pe care o are școala, importanța temelor pentru acasă, importanța activităților organizate împreună cu clasa și cu profesorul diriginte, legătura dintre educație și profesia dorită, importanța acordată educației, școlii în general, egalitatea de șanse, toleranța socială, religioasă sau etnică sau la implicarea socială și responsabilitatea civică.

Citeste si   GALA Dezvoltării Durabile are loc MÂINE

Concursul se va desfășura în perioada Aprilie 2020 – Mai 2020

Lucrările acceptate în concurs vor face obiectul unei expoziții organizate în perioada precizată pentru fiecare școală sau comunitate. Lucrările câștigătoare vor fi transpuse în bannere și vor fi afișate în județul Iași. Expoziția completă va fi postată pe pagina de FACEBOOK a ISJ Iași, cu posibilitatea de a fi votată de public.

Numele celor 4 câștigători va fi anunțat în data de 31 mai 2020, iar toți participanții vor primi diplome de merit.

Concursul de mesaje și picturi ”Știați că?…” este organizat în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate implementat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în parteneriat cu Asociația HoltIS și Fundația COTE. Partener Asociat: Liceul Teoretic ”Lascăr Rosetti” Răducăneni.

Citeste si   C. ALEXE, Președintele CJ Iași IMPUNE o decizie POLITICĂ la Spitalul de Infecțioase! Este luat în calcul liberalul M. HURMUZACHE

Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate, POCU/76/6/18/106616, este finanțat prin Fondul Social European și cofinanțat prin Programul Operațional Capital Uman și are ca obiectiv principal Reducerea şi prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar, primar şi secundar de calitate, în 6 comunităţi dezavantajate socio-economic din mediul rural şi urban din județul Iaşi, într-o perioadă de 36 de luni.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ