Produse de igienă pentru preşcolarii şi şcolarii din comuna Şipote și LIpova

În data de 22 octombire, a avut loc prima activitate din proiectul „O șansă pentru toți. Educație incluzivă în unitățile școlare” desfăşurat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest,  460 de copii au primit pachete cu toate cele necesare pentru o igienă corectă.

În societatea de astăzi este foarte important accesul la educaţie, iar copiii din familiile cu probleme au nevoie de sprijinul nostru VEȘTI bune pentru școlile IEȘENE. O șansă pentru toți copiii din familiile cu probleme pentru a putea veni la şcoală. Acest proiect este de bun augur, ajutorul pe care îl pot primi, acum urmat de pachetele cu haine și bursele lunare, sper să îi motiveze şi pe părinţi să le îndrepte celor mici paşii către studiu”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Maricel Popa, prezent la acțiunea Euronest.

În cadrul proiectului, în lunile noiembrie şi decembrie vor fi distribuite către preşcolarii şi şcolarii din comună pachete cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru sezonul rece.

În următoarele luni, comunele Şipote şi Lipova vor primi şi câte un microbuz şcolar nou.
De o atenție deosebită s-au bucurat în această etapă elevii de clasa a opta, unde riscul de abandon şcolar este mai mare, mai ales că la terminarea studiilor gimnaziale îi asteaptă un examen important care, nu de puţine ori, este descurajant pentru cei din mediul rural.

”O șansă pentru toți. Educație incluzivă în unitățile școlare” este un program în valoare de 6.398.942,72 lei (din care, contribuția Uniunii Europene prin FEDR este de 5.439.101,31 lei și 930.066,14 lei din bugetul naţional) ce urmărește creşterea gradului de participare la învăţământul preşcolar precum şi prevenirea și reducerea abandonului şcolar prin măsuri integrate a unui număr de 1955 de copii cu vârste între 3 şi 14 ani .

Un alt obiectiv îl reprezintă creşterea calității actului educațional prin perfecţionarea a 261 de cadre didactice 

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 luni împreună cu Școala Gimnazială nr. 1 Bălteni, (județul Vaslui), Școala Mihai Eminescu Lipova, Colegiul Naţional Ferdinand I (județul Bacău), Școala Gimnazială Prisăcani, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu“, Școala Gimnazială „Gh. I. Brătianu” și Școala Gimnazială „Elena Cuza“ (din județul Iași).
Banii primiți vor fi utilizați și la îmbunătățirea serviciilor educaționale în școli și grădinițe, la refacerea sau reparația instalațiilor termice, anveloparea școlilor, amenajarea și dotarea sălilor de curs.

LĂSAȚI UN MESAJ