Share

În anul 2019, Iași, capitala Moldovei, devine capitala conferințelor medicale

Sfârșitul lunii octombrie este marcat de un nou eveniment care reunește elitele medicale, atât din România, cât și din afara granițelor. În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie are loc prima ediție a Congresului Național de Neuroștiințe– ’’Provocări și controverse în neuroștiințe’’.

’’Este necesar să cunoaștem creierul și să-i înțelegem patologia, pentru că aceasta aduce după sine, afectări greu de imaginat și acceptat, atât de individ cât și de societate.’ au declarat organizatorii.

Conform OMS, peste 1 miliard de oameni de pe întreg globul suferă de afecțiuni neurologice precum Alzheimer, boala Parkinson, AVC și lista poate continua. Acestea fiind spuse, neuroștiințele devin o necesitate pentru înțelegerea și tratarea patologiei

Manifestarea are loc prin implicarea și colaborarea dintre Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Colegiul Medicilor din România, Societatea Română de Oftalmologie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Academia de Științe Medicale, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Politehnică „Gheorghe Asachi” Iași, Asociația Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Congresul Național de Neuroștiințe înglobează modalități variate de prezentare: comunicări, simpozioane, workshop-uri, mese rotunde, video-proiecții și este precedat de un curs cu diferite subiecte de interes, adresat în principal medicilor rezidenți.

La eveniment participă un număr de aproximativ 300 specialiști, fiind abordate o gamă largă de subiecte: neurochirurgie, neurorobotică, oncologie, legislație specifică domeniului medical și lista poate continua

’’Congresul Național de Neuroștiințe este rezultatul unui efort de câțiva ani în privința dezvoltării neuroștiințelor în Centrul Universitar Iași. Nu este doar proiectul spitalului, ci al unui conglomerat de instituții, cu diverși specialiști, în diverse domenii de activitate. Vor fi prezenți atât medici neurologi și neurochirurgi, cât și anesteziști, oftalmologi, psihologi, fizicieni, matematicieni.

Congresul nu se adresează doar cadrelor medicale, ci oricărui om interesat de cum funcționează creierul uman. Cel mai important eveniment este masa rotundă de neuroștiințe la care pot participa la o discuție liberă toți invitații’’ a declarat Dr. Eva Lucian, manager al Spitalului Clinic de Neurochirurgie ’’Prof. Dr. Nicolae Oblu’’ din Iași.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ