Share

Preşedintele-ales al Franţei, Emmanuel Macron, urmează să fie învestit în funcţie, la data de 14 mai 2017, astfel devenind cel de-al 25-lea şi cel mai tânăr preşedinte al Republicii franceze, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Palatul Élysée, notează Mediafax.

Pe Macron îl așteaptă o sarcină dificilă în încercarea sa de reformare a Franței, de ameliorare a diviziunilor din societate și de asigurare a securității cetățenilor în fața pericolului terorist. Ceremonia de investire a noului preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a început la ora 11:00 (ora României).

La Palatul prezidenţial Elysée, la ora locală 10.00 (11.00, ora României), a început transferul puterii, o ceremonie solemnă şi tradiţională, într-o capitală securizată de 1.500 de poliţişti.

Emmanuel Macron a câștigat alegerile prezidențiale pe 7 mai 2017 în faţa lui Marine Le Pen, candidata formaţiunii populiste Frontul Naţional.

Cu două săptămâni înainte, cei doi se calificaseră din primul tur, depășind candidații partidelor tradiționale, Francois Fillon (Republicanii) și Benoit Hamon (Partidul Socialist) și pe cel al stângii, Jean-Luc Melenchon.

Citeste si   SUA: Judecătoarea progresistă a Curţii Supreme Ruth Bader Ginsburg a încetat din viaţă la vârsta de 87 de ani

Emmanuel Macron, s-a născut la 21 decembrie 1977, în localitatea Amiens din nord-estul Franţei. A urmat cursurile de Filozofie la Universitatea Paris Nanterre şi are un masterat în Afaceri publice de la Institut d’Etudes Politiques de Paris. După absolvirea École nationale d’administration (ENA) în 2004, Macron începe să lucreze în cadrul serviciului de Inspecţie a Finanţelor, după un an primind diploma de inspector.

Citeste si   Comisia Europeană lansează un plan de acţiune anti-rasism

În 2008 renunţă la serviciul public şi se angajează la instituţia financiară Rothschild & Cie Banque.

Macron a intrat în politică în anul 2012, atunci când a ocupat postul de consilier al preşedintelui Francois Hollande. Ulterior, între 2014 şi 2016, a fost ministru al Economiei.

În 2016, el demisioneză din funcţia de ministru şi anunţă că va candida la preşedinţia Franţei. Pe 6 aprilie în acelaşi an, Macron înfiinţează mişcarea, En Marche!

Citeste si   SUA: Preşedintele Trump promite suficiente vaccinuri pentru toţi americanii până în aprilie 2021

Macron va prelua funcţia de preşedinte de la Francois Hollande, în cadrul unei ceremonii care este programată să înceapă la ora locală 10 (ora României, 11).

Printre oficiali francezi care vor participa la festivităţile oficiale de la Palatul Élysée se numără preşedintele Adunării Naţionale şi cel al Senatului, premierul Bernard Cazeneuve şi şeful Consiliului Constituţional, Laurent Fabius.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ