Share

Proaspăta conducere aleasă la PSD Iași a dat piept cu primul examen politic important din acest an

Rezultatele au fost de-a dreptul dezastruoase. În momentul de față toate privirile sunt îndreptate spre cel care asigură conducerea organizației municipale a PSD Iași.

Proaspăt ales, OSTAFICIUC a avut posibilitatea de a-și demonstra valențele politice și mai ales capacitatea organizatorică în organizarea sistemului de MOBILIZARE LA VOT a ACTIVULUI PSD de pe raza MUNICIPIULUI IASI.

Organizația municipală a PSD Iași nu a reușit însă să se mobilizeze nici măcar la jumătate din randamentul demonstrat în alegerile din 2016, când organizația era condusă de Mihai CHIRICA.

Pe cale de consecință, așa cum era și firesc, în Organizația social-democrată ieșeană au apărut tensiuni majore, ridicâdu-se o singură întrebare pe buzele tuturor: pe mâinile cui a încăput conducerea filialei.

Citeste si   PSD nu mai face alianțe. Gabriela Firea a anunțat candidații pentru București: Surpriză la Sectorul 2

În egală măsură, responsabil de acest rezultat dezastruos este și Maricel POPA – președintele interimar al PSD Iași!

Dacă în cazul lui Ostaficiuc, rezultatul de la referendum nu mai poate să îi afecteze poziția politică, situația actuală a lui Maricel POPA nu mai este atât de sigură, actualul Președinte al PSD IAȘI fiind contestat puternic în rândul membrilor social-democrați.

Capacitatea politico-organizatorică a interimarului Maricel POPA este puternic contestată!

Tensiunea este la cote maxime în PSD Iași după aflarea voturilor de la referendumul național pentru revizuirea Constituție, în sensul redefinirii familiei, care a avut la bază inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie și care la IAȘI, s-a soldat cu un EȘEC DE PROPORȚII!

Citeste si   Nicușor Dan, blocat de Biroul Electoral Central: Semnul electoral a fost RESPINS! Decizii pentru alți candidați

Popa fuge de asumarea responsabilității și caută vinovați în rândul colegilor care nu au tras în aceeași direcție.

Dacă toţi responsabilii de colegii ar fi tras în aceeaşi direcţie, cu siguranţă am fi avut un rezultat de 24-26%. Dar asta e viaţa, unii muncesc şi alţii se mândresc”, ar fi fost mesajul trimis de Maricel Popa, liderul PSD Iaşi, către social-democraţii ieşeni.

Lamentându-se, Popa s-a declarat totuși mulțumit cu scorul de 20,8% obținut la Iași, care este cu aproape 20% sub cel al PSD-ului.

Citeste si   Gabriela Firea anunță că Primăria Capitalei are conturile blocate! Datoria pentru Constanda reprezintă 20% din bugetul anual

Exersând penibilul, Maricel POPA l-a găsit vinovat tot pe Mihai CHIRICA pentru că ar fi intoxicat opinia publică!

În acelaşi timp, Popa ar mai fi spus că prezenţa de 20,8% este un procent bun „ţinând cont de intoxicările foştilor colegi”.

Cert este că acest cuplu POPA – OSTAFICIUC este pe cale să ducă PSD-ul la Iași în zona unui procent de 20%, mai ales pe municipiu unde se profilează deja doi candidați redutabili la Primărie: Mihai CHIRICA (primarul în exercițiu) și Marius BODEA (din partea PNL).


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ