Share

Consilierul local Andrei Postolache invita o firma care nu respecta legea in Iasi. Peste 15.000 de ieseni isi pot pierde painea daca propunerea dl consilier va fi pusa in practica.

Printr-o postare pe facebook, dl Andrei Postolache in calitatea sa de cosilier local, invita reprezentantii Uber sa isi extinda activitatea si in Iasi.

Mesajul dl consilier vine ca urmare a declaratiilor facute de primarul Bucurestiului cu privire la caracterul ilegal al Uber.
De ce vrea domnul Postolache ca o firma ce se afla in ilegalitate (conform analizei PMB) sa vina in orasul nostru unde sa desfasoare tot activitati ilegale?, este întrebarea Președintelui UNPR, Mircea Manolache.

Citeste si   MISIUNI și SANCȚIUNI de ordine PUBLICĂ în județul IAȘI

Cred ca rolul unui ales local este acela de a veghea la binele comunitatii pe care o reprezinta si nu acela de a pune piedici celor care muncesc legal. In Iasi sunt peste 3000 de taximetristi autorizati care platesc taxe si impozite si care la finalul zilei duc o paine muncita legal si din greau pe masa celor peste 15.000 de membri ai familiilor acestora”,

Va reamintesc faptul ca Uber nu respecta legea taximetriei, spre deosebire de firmele autorizate pentru transport persoane. Nu platesc aceleasi taxe ca si taximetristii si nu sunt supusi la acelasi control riguros din partea statului.

Citeste si   Informare ANAF cu privire la CONVENȚIA dintre ROMÂNIA și REPUBLICA PORTUGHEZĂ pentru evitarea dublei impuneri
Masinile Uber nu au acele dotari obligatorii prin lege, pentru cei care fac activitati de transport in regim taxi.

Neavand aceleasi costuri, compania isi permite sa reduca tariful, facand astfel concurenta neloiala firmelor de taxi. Nu ne-am declarat niciodata impotriva Uber, noi vrem doar ca toata lumea sa respecte aceeasi lege. Spre exemplu, de ce noi sa fim obligati sa oferim bon fiscal  in timp ce Uber emite o factura/chitanta online, mai specifică în comunicat Mircea Manolache.

Taximetristii autorizati au de platit mai multe taxe si trebuie sa faca revizii tehnice periodice. Sunt foarte multe difirente care ii fac pe cei de la Uber sa fie o concurenta neloiala pentru taximetristii autorizati.

Citeste si   APIA efectuează PLATA ajutorului de stat în sectorul CREȘTERII ANIMALELOR

Danemarca, Ungaria si alte tari din Europa au interzis deja Uber datorita caraterului ilegal al acesteia. La fel exista si in SUA state in care Uber a fost declarat ilegal, se arată în comunicatul Președintelui UNPR, Mircea Manolache.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ