Share

De-a lungul timpului, unul dintre cele mai controversate subiecte când vine vorba despre Biserică a fost interzicerea intrării în Casa Domnului a femeilor care sunt perioada delicată a lunii.

Unii preoți spun că această interdicție trebuie să fie respectată, iar alții, din contră spun că acesta nu este un motiv întemeiat pentru a nu intra în Biserică. Dar care este adevărul până la urmă?

Este bine de știut faptul că Noul Testament nu opreşte femeia să între în Biserică în timpul ciclului menstrual. Astfel, femeia are voie să intre în biserică chiar şi în perioada aceasta, iar dacă se simte nedemnă sau necurată poate apela la duhovnic pentru a-i da dezlegare să intre sau să nu intre. Ideal este să nu mai credem în superstiții băbești.

,,Ideea necurăţiei femeii în perioada ciclului menstrual este una ce ţine de tradiţia iudaică şi de Vechiul Testament. Nicăieri în Noul Testament nu se spune că femeia este oprită de la a intra în biserică în perioada ciclului…” a spus Îps Nifon al Târgoviştei, ierarh care s-a pronunţat ferm în favoarea primirii femeii la Liturghie.

 

Citește mai departe pe avantaje.ro


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ