Share

Norina FORNA, Decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, a devenit un jucător redutabil pe piața imobiliară din IAȘI 

Veniturile din activitatea didactică se rotunjesc semnificativ din surse externe în cazul actualului Decan al Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF IAȘI, Norina FORNA.

Actualul decan, cu mențiunea că Norina FORNA va mai ocupa doar pentru câteva săptămâni această funcție. Carta UMF îi interzice actualului decan de la Medicină Dentară să mai candideze pentru un nou mandat. Forna nu are șanse reale nici să câștige fotoliul de Rector al UMF Iași. Ar mai putea ocupa o funcție reprezentativă doar în eventualitatea în care Scripcariu i-ar ceda poziția de Prorector, ceea ce este greu de crezut.

ULTIMELE săptămâni ale Decanului Norina FORNA la CONDUCEREA Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF IAȘI

Din declarația de avere asumată de Norina Forna pe 2019, reies numeroase surse de venituri consolidate de către decanul Facultății de Stomatologie, împreună cu soțul acesteia Dorin FORNA.

În materialul de față, așa cum reiese și din titlu, ne vom rezuma doar la prezentarea schemelor imobiliare realizate de Forna, urmând ca pe parcursul materialelor viitoare să facem o trecere în revistă și a celorlalte activități de natură economică în care “decana” este implicată alături de soțul ei: acțiunile de la SIF 2 și Transgaz, activitățile economice la Forna Clinic, sau multitudinea  comisiilor și colegiilor pe care le conduce și din care încasează venituri.

În 2019, Norina Forna a creditat SC FORNA IMOBILIARE SRL cu 2.494.210 RON

Veniturile anuale ale Norinei Forna din activitatea de profesor în cadrul UMF Iași se ridică la aproape 180.000 RON, deci aproximativ 15.000 RON/lună. Deși valoarea acestor venituri este una mare, totuși aceste cifre nu reușesc să justifice împrumuturile pe care Forna le acordă firmelor pe care le deține.

Citeste si   Mai multe unități de ÎNVĂȚĂMÂNT preuniveristar din județul IAȘI au solicitat SUSPENDAREA cursurilor

Spre exemplu, Forna a creditat SC FORNA IMOBILIARE SRL cu 2.494.210 RON, SC Forna CLINIC SRL cu 62.035 RON, SC Casa Pentru Noi SRL cu 141.875 RON, iar SC SOLUTIA GRAFOR SRL cu 157.274 RON. La un calcul simplu sunt aproape 3 milioane RON investiți doar în creditarea firmelor.

În conturi, “decana de la stomatologie” mai declară că are 470.000 RON, 660.000 EUR și 121.000 USD. Nu sunt de neglijat nici împrumuturile către persoane fizice în valoare de 195.000 EUR și 129.000 RON.

Impresionant pentru o profesoară, nu-i așa? Dar Norina FORNA, este cu mult mai mult! Apropiații dumneaei, sau cei care din nefericire i-au ieșit sau stat în cale de-a lungul timpului atestă faptul că Norina Forna este într-adevăr o femeie de temut, cu conexiune în zona serviciilor.

“A băgat oameni în pușcărie, altora le-a făcut dosare penale… nu ține cont de nimic când vine vorba de interesele ei personale”, ne-a prevenit un cadru didactic din UMF Iași.

La capitolul Bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni, Forna figurează cu un apartament donat în 2018 și 5 terenuri în valoare de 157.000 EUR.

SC FORNA IMOBILIARE SRL

Are drept obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Forna a creditat firma cu 2.494.210 RON conform declarației de avere, însă cifrele cu care figurează această firmă la Registrul Comerțului atestă o realitate contradictorie.

Citeste si   Nou FOCAR de COVID-19 în MIROSLAVA! 11 persoane au fost testate POZITIV

Cu 0 angajați, această firmă a raportat în 2018 o pierdere de -5.214 RON. Nu s-au realizat activități, motiv pentru care nu s-a înregistrat cifră de afaceri.

În această firmă îi regăsim asociați pe FORNA DORIN cu 95% și AGOP-FORNA ANDREI BEDROS CU 5%. Agop este ginerele Norinei Forna, căsătorit fiind cu Doriana Forna.

SC Forna CLINIC SRL

Desfășoară evident activități de asistență stomatologică. În 2018, Forna a înregistrat pe această firmă o cifră de afaceri de 660.629 RON. Cei cinci angajați și cheltuielile aferente funcționării au lăsat-o pe “decana” cu un profit de doar 28.262 RON. În această firmă, FORNA NORINA CONSUELA este asociat unic și administrator.

Cum reușește această persoană să se împartă între decanat, profesorat, firme, comisii, ONG-uri etc, este greu de înțeles. Rezultatele de la Facultatea de Medicină Dentară și nemulțumirea studenților indică totuși că nu o face prea bine!

VIDEO l Studenții de la STOMATOLOGIE, obligați să participe la simpozionul organizat de către DECANUL Norina FORNA

SC Casa Pentru Noi SRL

În această firmă, îl regăsim asociat pe Norin Forna cu 50% alături de Grosu Emilian cu 25% și Grosu Elena cu restul de 25%. Firma desfășoară în principal activități imobiliare.

SC SOLUTIA GRAFOR SRL este o altă firmă pierzătoare din portofoliul familiei Forna! În 2018, această firmă a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 19.159 RON, cu pierderi raportate de -38.711 RON. Firma are un singur angajat și are drept obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ la nivelul țării! Până astăzi, 24 septembrie, pe teritoriul ROMÂNIEI, au fost CONFIRMATE 118.054 de cazuri de persoane INFECTATE cu noul coronavirus

În această firmă, soțul Norinei Forna este asociat cu un anume GRAMA IONUȚ din Dâmbovița. Chiar și firma are adresa în JUD. DÂMBOVIŢA, SAT POROINICA COM. MĂTĂSARU.

Șase tranzacții într-o singură zi

Data de 11 august 2005 a reprezentat o zi importantă pentru finanțele familiei Forna.

În această zi, notează 7est.ro, Norina Forna ar fi vândut 4.950 mp în Rediu către un anume Mircea Anghelache cu 9.901 euro și 5.049 mp către un anume Mihai Solcanu cu 10.100 euro. În aceiași zi, aceasta a vândut un hectar către un anume Ștefan Hanganu cu 20.000 euro. Tot pe 11 august, decanul de la Stomatologie vinde 54.999 mp către un anume Marcel Rediu cu 110.000 euro. Simultan, Norina Forna a vândut către un anume Adrian Preda, o suprafață de 7999, 97 mp situată în comuna Rediu la un preț de 16.000 euro. Și tot pe 11 augus 2005, Norina Forna a vândut către Amartinesei Veronica, o suprafață de 2.000 mp, la Rediu, la un preț de 3.000 euro. În aceiași zi o suprafață de 85.000 mp a fost împărțită în 105 loturi cuprinse între 700-800 mp, suprafețe care au fost vândute ulterior.

VIDEO Norina FORNA confirmă: “Voi candida la șefia UMF IAȘI!”

Pe 7 octombrie 2016, Norina Forna a vândut către Petro Grup SRL, o firmă patronată de Petru Vicol care construiește blocuri, o suprafață de 1.545 mp la un preț de 697.186 lei.

Aceeași familie Forna a fost implicată în afaceri alături de un polițist dovedit a avea legături cu clanurile interlope. Legăturile dubioase ale respectivului nu i-a deranjat prea mult pe soții Forna.


Share
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Articolul omite conexiunile cu fosta echipa de conducere a DNA Iasi. De fiecare data cand Forna a candidat pentru rectoratul umf, principalul ei conteacandidat se alegea cu un dosar sau macar o plangere penala. Care se finaliza cu nup, clasare sau achitare, dar ce conteaza – conteacandidatul avea tinicheaua agatata de coada si era compromis pentru perioada candidaturii cel putin.

    In universate, Forna inspira doar frica, atat colegilor, colegi, cat si studentilor. Atat.

LĂSAȚI UN MESAJ