Locuitorii regiunii Nord-Est vor putea obține fonduri europene de maximum 160.000 de lei

Fondurile vor fi alocate, pentru a-și deschide mici afaceri într-unul dintre cele 6 județe ale regiunii, printr-un proiect european în cadrul liniei de finanțare România Start-Up Plus, au anunțat organizatorii, într-un comunicat.

Proiectul „Startup Activator”, este derulat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Consiliul Judetean Neamț și Consiliul Național pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (Lider de Parteneriat), în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2021, cu bani europeni prin Programul Operațional capital Uman 2014-2020.

Potențialii antreprenori care vor să se înscrie în acest proiect de finanțare și antreprenoriat trebuie să ia legătura cu organizatorii, la adresa de e-mail startupactivator@adrnordest.ro sau la numerele de telefon 0724091191 (persoană de contact, Ana Ciobanu ), 0743082028 (Andrei Carabelea) , 0745432487 (Silviu Stoica).

Cu banii europeni, beneficiarii vor putea să-și deschidă câte o afacere cu profil non-agricol, în mediul urban, într-unul dintre cele 6 judeţe ale regiunii Nord-Est:

– Bacău
– Botoşani
– Neamţ
– Iaşi
– Suceava
– Vaslui

În proiect, vor fi incluși în total 500 de locuitori ai regiunii Nord-Est, cu vârste între 18 și 65 de ani, care vor beneficia de cursuri de pregătire antreprenorială și workshopuri.

Dintre aceștia, vor fi selectați în final numai 75 de viitori antreprenori, în baza unui concurs de planuri de afaceri, care vor primi finanțări de maximum 160.000 de lei fiecare, pentru deschiderea și dezvoltarea propriilor firme.

Banii europeni vor fi 100% nerambursabili, în anumite condiții. De asemenea, cei 75 de câștigători vor urma un stagiu de practică organizat în cadrul unei firme cu experiență în domeniul pe care și ei vor dori să-l abordeze. Viitorii antreprenori vor primi și „servicii personalizate de consultanță și mentorat pentru dezvoltarea și definitivarea modelului de business” și vor fi ajutați în procesul de înfiintare a firmelor lor.

Mai multe detalii despre această oporunitate de finanțare aici.

LĂSAȚI UN MESAJ