Străzile din IAȘI depind de disponibilitatea firmelor de casă ale primarului

Pentru cei care nu au aflat, la Iași primarul are două categorii profesionale de suflet: constructorii și taximetriștii!

Constructorii sunt și ei de două feluri: dezvoltatori imobiliari și drumari! Cu toți are relații extraprofesionale, care implică cadouri cedate cu prilejul nunților sau botezurilor.

Interesant este că cumătrii sau invitații lui la nunțile și botezurile pe care le organizează, sunt totodată și beneficiarii unor schimburi de terenuri cu Primăria Iași, beneficiarii unor autorizații de construcție eliberate în condiții discutabile de Mihai Chirica sau, câștigătorii unor contracte de milioane acordate de aceeași instituție.

Este inutil să mai facem o prezentare a stării proaste a condițiilor de trafic din municipiul Iași. Modul în care se prezintă străzile din interiorul cartierelor ieșene este comparabil cu perioada 1990 – 2000.

Indiscutabil se constată un REGRES semnificativ în ceea ce privește administrarea rețelei rutiere de pe raza municipiului Iași

Care sunt cauzele? Lipsa unor alocări bugetare adecvate privind întreținerea infrastructurii rutiere de pe raza municipiului Iași ar fi prima dintre ele.

Perioadele de intervenție asupra carosabilului trebuie puse și ele în discuție. Cu toate că timpul a permis executarea timpurie a lucrărilor de întreținere în 2019, totuși, executivul Primăriei Iași nu a binevoit să dea ordin de începere a lucrărilor.

De ce?

O posibilă explicație ar fi cadența politică impusă de campania electorală. Cu alte cuvinte, ieșenii trebuie prostiți! Să facem abstracție că ne-am nenorocit mașinile din noiembrie 2018 și până în mai 2019 și să fim mulțumiți că municipalitatea s-a apucat de CÂRPIT în CAMPANIA ELECTORALĂ.

Nu este totuși singura explicație! Mai există una mult mai concretă, de ordin financiar.

Să intre în scenă firmele “de suflet” ale primarului CHIRICA 

Pe 18 aprilie, primarul Mihai Chirica a semnat autorizațiile de construire necesare începerii lucrărilor de modernizare a câtorva străzi importante din municipiu: aleea și strada Strugurilor, șoseaua Iași – Voinești și strada Semănătorului. Toate contractele au fost semnate la finele anului trecut, iar lucrările încep în această perioadă.

Modernizarea aleii și străzii Strugurilor fac parte dintr-un contract care include și aleea Tudor Neculai, cele trei străzi urmând să fie modernizate de asocierea SC Conest SA – SC Mecon Iași SRL pentru o sumă de 18.389.377,2 lei, cu TVA.

Să fim mai exacți. Când ne referim că SC Conest SA este firma de suflet a actualului primar, ne reamintim doar de originile administrative ale lui Mihai Chiarica. În anul 2000, Mihai Chirica a fost adus în primăria Iași de primarul de atunci, Constantin SIMIRAD drept mulțumire pentru calitatea serviciilor prestate din postura de diriginte de șantier pe perioada lucrărilor de edificare a locuinței domnului Simirad.

Mai trebuie remarcat faptul că, locuința lui Constantin SIMIRAD a fost construită de firma CONEST SRL. Cum a achitat Simirad lucrările acum 20 de ani, este imposibil să știm. Ceea ce știm însă, este că pe parcursul ultimilor aproape 20 de ani, fostul angajat al CONEST SRL ajuns între timp director, viceprimar și momentan primar a semnat contracte cu multe zerouri în coadă pentru fostul său angajator.

Contractul la care tocmai am făcut referire, cel în valoare de 18 milioane este ultimul dintr-o lungă serie de contracte publice pe care le-am mai prezentat în edițiile precedente.

De ce MECON IASI SRL

În această firmă acționarul majoritar este COZMA ALIN IONUȚ. Tot el este și administrator al CONEST PARC RESIDENCE SRL, firmă în care acționariatul este deținut 100% de către CONEST SA (deținută de COZMA VIOREL).

În 2018, MECON IASI SRL a avut 3 contracte publice în valoare de 3.8 milioane RON. Unul dintre acestea, în valoare de 2.194.370 RON a fost încheiat cu primăria condusă de fostul angajat al imperiului CONEST SA, Mihai CHIRICA.

CONCLUZIE

Acestea fiind spuse, sunteți mulțumiți de STAREA DRUMURILOR din IAȘI? Ce calificativ considerați că merită primarul CHIRICA pentru modul în care gestionează infrastructura rutieră a IAȘULUI?

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua
    Veniti si vedeti cum se face asfatare pe strada Semanatorului,zona Piata Pacurari de catre cele doua firme ,iar in proiect nu figureaza lucrari de canalizare.Deci in anul 2019 se asfalteaza fara a se face canalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ