Un ieşean a fost ucis de un roi întreg de albine. O mie o sută de înţepături au găsit medicii legişti pe trupul lui. Tată pentru nouă copii, omul era în căruţă când insectele au atacat. A apucat să-şi salveze fratele şi pe cei doi copii care erau cu el, apoi s-a prăbuşit, doborât de veninul albinelor.

Stupii fuseseră amplasaţi recent lângă şosea, fără niciun panou de avertizare. Tot acolo, la câteva ore distanţă, alţi doi tineri au fost atacaţi. Sunt în stare gravă.

Vasile Nenica, frate: “Taică-so i-o zis: “Fugi de aici, fugi acasă, că eu acum mor! Şi eu am luat copiii şi am fugit. Şi a strigat de vreo trei ori la mine: Ia copiii şi fugi!” Pentru Florin, viaţa copiilor săi a fost mai presus de orice. A rămas la pământ, acoperit de roiul de albine, pentru ca fratele lui să aibă timp să-i salveze cei doi fii. Cel mai mic are doar 8 luni. Sub ochii lor, tatăl a murit înţepat de sute de albine.

Vasile Nenica, frate: “Eu am luat copiii la subţioară şi am fugit mai la deal. Şi m-am întors după el, dar nu am mai putut să ma apropii. Era pus jos de albine.” Stupii de albine erau puşi într-un lan de porumb, la doar o sută de metri de şosea. Insectele fuseseră aduse cu o seară înainte şi, spun localnicii, erau extrem de agitate.

Criminaliştii au numărat pe trupul lui Florin 1.100 de înţepături. Peste 300 de miligrame de venin i-au invadat corpul. Specialiştii spun că riscul de şoc anafilactic poate apărea şi cu o singură înţepătură, la o persoană alergică.

Anchetatorii caută acum vinovaţii într-un dosar de moarte suspectă.

LĂSAȚI UN MESAJ