Share

 

„În timp ce toată Europa se concentrează pe măsuri de combatere a crizei generate de coronavirus, cu efectele asociate, în România discutăm de moţiunea de cenzură a PSD. Ţara noastră se află pe marginea prăpastiei (atât economic, cât şi din perspectiva crizei sanitare), iar PSD se pregăteşte să îi dea un brânci fatal”, a scris Tomac, luni, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul și președintele PMP spune că depunerea moțiunii de cenzură de către PSD în această perioadă este „un act iresponsabil şi cinic”.

„Doar Ciolacu şi ai lui sunt capabili, din raţiuni electorale mărunte, să îşi imagineze că există opţiunea de a suprapune o criză politică peste cea sanitară, economică, socială. Noua conducere a PSD s-a discreditat imediat cum a fost aleasă, alegând să pună partidul deasupra românilor şi deasupra ţării. Moţiunea nu va trece!”, este de părere Eugen Tomac.

Citeste si   Ședință crucială la PSD. Social-democrații se pregătesc pentru alegerile de duminică

Moțiunea de cenzură a fost depusă și citită deja în Parlament și urmează să fie citită, joi, în sesiunea extraordinară convocată numai pentru această acțiune, nu și pentru dezbaterea și votarea acesteia.

„Am luat decizia să declanșăm conflictul de natură constituțională între Guvern și Parlament. Până acum toate moțiunile au fost depuse în sesiunile parlamentare, nu în vacanță”, a spus Ludovic Orban, joi, la Parlament. El a subliniat că niciun partid sau lider politic ”nu poate să îşi bată joc de această instituţie” şi să o folosească ca ”mijloc de campanie electorală internă”.

Citeste si   ALEGERI LOCALE 2020. Votul cu URNA MOBILĂ în spitale. Cum votează persoanele izolate sau carantinate

Curtea Constituţională a stabilit ca, până la 1 septembrie,  Guvernul și Parlamentul să trimită punctele de vedere privind sesizarea legată de moțiunea de cenzură depusă vineri de către Executiv. Termenul şedinţei în care va delibera sesizarea va fi decis la o dată ulterioară, a anunțat CCR.

Moţiunea de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată” a fost semnată de 205 senatori şi deputaţi PSD și depusă în urmă cu o săptămână în Parlament. 

Citeste si   Firea, cu tunurile pe DSP București: "25.000 de euro, blocați. O țară întreagă stă în pixul unei doamne numite politic"

PSD a anunțat că o decizie privind data dezbaterii și votului moțiunii de cenzură va fi luată la ședința Comitetului Executiv al partidului de marți, 25 august. 

Pro România, aliatul din ultimele luni al PSD-ului, nu ar fi de acord ca dezbaterea și votul în cazul moțiunii de cenzură să aibă loc în afara unei sesiuni ordinare. Senatorul Adrian Țuțuianu a declarat însă că Pro România va vota pentru căderea Guvernului liberal.  

UDMR a anunțat deja, săptămâna trecută, că o decizie va lua chiar înaintea dezbaterii moțiunii.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ