Share

Europa dorește prosperarea Rusiei, izolarea acesteia nu are sens din punct de vedere politic și este periculoasă din punct de vedere economic, consideră fostul cancelar al RFG
SUA sunt interesate ca Rusia să devină mai slabă, consideră șeful consiliului de directori al „Rosnefti”, ex-cancelarul RFG, Gerhard Schröder, potrivit ru.sputnik.md.

„SUA consideră că Rusia poate fi izolată. Acest lucru este lipsit de sens din punct de vedere politic și este periculos din punct de vedere economic”, a spus Schröder luând cuvântul la Forumul Economic Eurasiatic de la Verona.

Citeste si   18 septembrie - Ziua mondială de monitorizare a apei

Potrivit ex-cancelarului RFG, Rusia, care este membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, pur și simplu nu va accepta o astfel de izolare

„Observ că SUA este interesată ca Rusia să devină mai slabă. Iar interesul Europei și al Germaniei este ca Rusia să prospere. Pentru aceasta există două motive. Noi avem nevoie de piață, mai cu seamă Germania, și avem nevoie de resurse pentru industria noastră”, a menționat Schröder.

Citeste si   Tenis: Victoria Azarenka s-a calificat în optimile de finală la Roma (WTA)

„Nu are sens să se continue izolarea și destabilizarea Rusiei. Noi trebuie să depunem eforturi pentru ca sancțiunile să fie suspendate”, a adăugat fostul cancelar.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ