Share

Conform studiului realizat de Fundaţia Bertelsmann, circa 38% din cetăţenii europeni nu ar vota pentru niciunul din cei doi candidaţi americani, dacă ar avea acest drept.Rezultatele diferă însă de la o ţară la alta. Polonia, spre exemplu, este singura unde Trump ar fi votat de mai mulţi alegători decât Biden. Trump ar obține – 38% dintre voturile electoratului, în vreme ce Biden ar lua doar 30% dintre voturile exprimate.

Citeste si   ”Legile Puterii”| Traian Băsescu, despre statul paralel: La K2 s-a încercat scoaterea puterii din instituții, în interes personal

Răspunsul legat de această situație este simplu, spune Isabell Hoffmann, autoarea studiului: polonezii doresc o relaţie mai apropiată cu americanii din motive istorice.  Același studiu mai arată și că aproximativ 77% din polonezi consideră că democraţia din SUA funcţionează bine, în timp ce 51% din toţi europenii chestionaţi apreciază că aceasta a eşuat. Totuşi, Statele Unite sunt mult mai bine cotate ca partener decât China, arată sondajul.”Patru ani de guvernare a lui Trump au lăsat urme asupra cetăţenilor UE. Aceştia recunosc importanţa relaţiei transatlantice, dar sunt categorici în aprecierea a ceea ce o menţine”, a declarat Hoffmann.Sondajul a fost realizat în intervalul 9 iulie – 28 septembrie pe un eşantion de 13.808 de persoane din toate statele membre ale UE. Marja de eroare este de de /-1%. 

Citeste si   Cristian Rizea: „Ciutacule, prietenii tăi „elefanții” sunt bine?”

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ