Share

UKRAINIAN RADIO SYMPHONY ORCHESTRA, ajunge la Iași, în prag de Crăciun, începând cu ora 20:00, la Teatrul Național ”Vasile Alecsandri” din IAȘI

UKRAINIAN RADIO SYMPHONY ORCHESTRA este recunoscută pentru arta sa pe plan național și internațional. Timp de mai multe decenii, activitatea Orchestrei a contribuit la îmbogățirea tezaurului culturii naționale muzicale. Orchestra Simfonica Radio din Ucraina a fost creata in 5 Octombrie 1929.

Citeste si   Se vor ÎNFIINȚA alte 8 fluxuri de VACCINARE împotriva COVID -19 în județul IAȘI

Colectivul a produs mai mult de 10 mii de înregistrări muzicale simfonice pentru ”Fondul Radio din Ucraina” în decursul celor 88 ani de istorie creativa abundenta. A fost creata o colecție unica, care cuprinde lucrările muzicii clasice naționale, creațiile compozitorilor Ucrainieni moderni si capodoperele muzicii clasice mondiale.

Orchestra a fost perfecționată printr-o colaborare cu dirijorii proeminenți ai secolului XX: Mykola Kolessa, Nathan Rakhlin, Oleksandr Klimov, Gennady Rozhdestvensky, Isaac Pain, Stefan Turchak, Arild Remmerit, Rikkardo Kapasso. Herman Adler, Mykhailo Kanershteyn, Petro Polyakov, Kostyantyn Simeonov.

Citeste si   VINERI are loc o nouă ȘEDINȚĂ a Consiliului Local IAȘI! Vezi ce subiecte vor fi DISCUTATE

Din 2005, Orchestra simfonica a fost condusă de Volodymyr Sheiko – Dirijor Șef și Director artistic.

Orchestra va interpreta la Iași,  cel mai important repertoriu al Balului Operei din Viena, care va cuprinde opere ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman, Joseph Lanner si ale altor compozitori celebri ai muzicii vieneze din secolele 18 si 19.

Citeste si   Modalitățile de desfășurare a activităților DIDACTICE pentru semestrul al II-lea la USAMV IAȘI

Orchestra va fi compusă  din 36 de  instrumentiști iar pe acordurile vieneze va dansa Corpul de Balet „ANIKO BALLET”.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ