ideall.ro

Autismul nu mai este un mister pentru părinții din Iași

Realitatea autismului e un subiect Audificil de discuție. Ieșenii sunt invitați să participe cu empatie și cu inimi deschise pentru a povesti și a găsi informații alături de două mame luptătoare despre ce înseamnă autism în familie, în învățământ și în societate. Vom discuta despre:

-Provocările vieții de familie
-Variantele de terapie existente în Iași
-Sistemul de susținere a familiilor
-Interacțiunea în societate cu un copil cu tulburări de spectru autist (TSA) și cu familia lui
-Integrarea în învățământul de masă.

Evenimentul va avea loc ,astăzi, între orele 18.00-20.00 și este organizat de asociația ,,ParentIS”, în sediul căreia se va desfășura întreaga activitate.

sensodays.ro

Invitatele evenimentului sunt două mame care se confruntă zilnic cu problema autismului și pentru care creșterea armonioasă a copiilor lor este o provocare constantă.

Adina este absolventă a Facultății de Arhitectură și are doi copii, Tudor, în vârstă de 5 ani și Horia, de 3 ani și 7 luni. De mai bine de doi ani Adina se  confruntă cu diagnosticul fiului ei cel mare, anume autism înalt funcțional și deficit de atenție.

Pentru Magda, fericirea are un sens diferit, Pentru ea, mama unui copil diagnosticat cu Tsa, astăzi, fericirea se transpune în numărul de zile fără episoade de plâns, în numărul de ore dormite într-o noapte, în sunete/cuvinte emise pentru prima dată, în numărul de activități bifate împreună cu copilul.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ