Share

Organizarea acestui proiect cultural are ca scop ajutorarea familiei Dodoc Dan din Sibiu, familie aflată într-o situație dificilă, fără casă, lumină. Tatăl de 37 de ani îşi creşte singur, de opt ani, cei doi copii, după ce soţia l-a părăsit. Pensionat medical după un accident vascular, tatăl şi-a luat şi un serviciu cu jumătate de normă, iarcopiii, Nicoleta şi Andrei, au rezultate foarte bune la şcoală, chiar dacă toţi trei duc o extraordinară luptă pentru supravieţuire. Aceștia locuiesc pe-un câmp, aproape de centura ocolitoare a Sibiului, într-o cămăruţă amenajată într-un fost grajd. (mai multe detalii găsiți în articolul din ediția din 20 octombrie 2016 a ziarului ”Adevărul”)

În acest sens, banii strânși din vânzarea tablourilor la licitație vor fi donați familiei.

Modul de desfășurare al Evenimentului:

  1. 28 noiembrie -11 decembrie 2016 – Expoziția de pictură ,

  2. 5 decembrie 2016, orele 18:00 – Licitație caritabilă,

  3. 2 decembrie 2016 – Acordarea diplomelor de participare către artiști ,

  4. 10 decembrie 2016- înmânarea sumelor rezultate în urma licitației caritabile către familia Dodoc.

 Perioada de desfășurare a Evenimentului:

În perioada 28 noiembrie – 10 decembrie 2016 la Galeriile de Artă ”Top Art” Iași, se va organiza Expoziția de pictură, în cadrul căreia persoanele interesate ( pictori, artiști, iubitori de artă, șa.) își vor expune lucrările în mod gratuit.

Expoziția va putea fi vizitată de luni până vineri în intervalul orar 11:00-19.00, sâmbătă 10:00-16:00 și duminică 10:00-14:00.

Artiștii care doresc să fie parte din acest proiect cultural, pot intra în Expoziția de pictură (ce se va finaliza cu organizarea unei licitații) cu minim o lucrare sau maxim trei. Lucrările ce vor fi expuse vor fi și lucrările ce vor fi vândute la licitație și nu trebuie să depășească dimensiunea de 60×50 cm fără ramă.

Pentru lucrarea /lucrările intrate la licitație, participanții vor ceda drepturile de autor de la 30% până la 100% (procentul exact fiind comunicat pentru fiecare operă în parte – în cazul în care se expun mai multe – la data încheierii procesului verbal de custodie a operei). Persoanele care vor oferi tablourile spre expunere ( și implicit pentru vânzarea la licitație) vor da o declarație pe propria răspundere / vor prezenta documente justificative din care să rezulte că tabloul este creație proprie sau că deține dreptul de a-l expune spre vânzare, asumându-și orice consecințe ulterioare cu privire la acesta.

Lucrările de artă care nu se vor valorifica pentru acțiunea de caritate prezentată vorputea rămâne în continuare la galerie spre vânzare, dacă autorul dorește și cu acordul Galeriilor de Artă ”Top Art”.

Licitația va avea loc în data de 05 decembrie 2016 începând cu orele 18:00 și se va încheia la orele 21.00, și va fi transmisă pe site-ul galeriei www.galeriile-topart.ro.Regulamentul licitației va fi disponibil începând cu data de 28 noiembrie 2016.

Prin organizarea Expoziției de pictură, Galeriile de Artă ”Top Art” își propun promovarea artiștilor contemporani care au acceptat donarea lucrărilor și drepturilor de autor asupra acestora pentru a sprijini familia Dodoc. Acordarea dediplome va reprezenta o recunoaștere pentru valoarea artistică a operelor. În acest sens, diplomele vor fi acordate de organizator, în urma jurizării lucrărilor de către una /mai multe comisii de specialitate (în funcție de domeniile de exprimare). Diplomele care vor fi acordate vor fi nominalizate și aduse la cunoștința persoanelor interesate la momentul deschiderii expoziției, respectiv 28 noiembrie 2016.

Drept recunoaştere a implicării în promovarea acestui eveniment, vom proceda la includerea siglei celor interesaţi ( media, instituţii de stat sau private, ş.a.) , pe toate materialele de marketing şi publicitate – afişe, pliante, invitaţii, www.facebook.com/galerii.topart/ şi www.galeriile-topart.ro, în funcţie de importanţa şi implicarea fiecăruia în reuşita evenimentului.

Decernarea diplomelor va avea loc pe data de 2 decembrie 2016, orele 17:00 la Galeriile de Artă ”Top Art” Iași. În cazul în care artiștii premiați nu vor fi prezenți pentru ridicarea diplomelor, acestea vor putea fi transmise prin serviciile de curierat sau vor putea fi ridicate de artiști la o dată ulterioară, după caz.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ