Conform datelor centralizate la nivel județului Suceava există:

  • în autoizolare la domiciliu 1.424 de persoane;
  • în carantină instituționalizată 500 de persoane;
  • 15.060 de persoane ieșite din autoizolare;
  • 2.602 de persoane ieșite din carantină instituționalizată;
  • Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 17.571 de teste.

Conform situației întocmită de către Direcția de Sănătate Publică Suceava (DSP Suceava), la nivelul județului se înregistrează un număr de 2.097 de persoane declarate vindecate.

Citeste si   Suceava: Măsuri suplimentare de siguranţă în şcolile ce se redeschid din 2 iunie pentru pregătirea elevilor

Având în vedere necesitatea de a asigura contiguitatea spațială a teritoriului administrativ al municipiului reședință de județ și a unităților administrativ-teritoriale cuprinse în zona metropolitană constituită conform legislației specifice, în data de 20.05.2020 a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

În cadrul acestei ședințe s-a hotărât aplicarea unitară a măsurilor, prevăzute la art. 5 alin.3 din Legea nr. 55/ 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 coroborate cu dispozițiile punctului 20 din anexa la Hotarârea Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență nr. 25/ 18.05.2020, la nivelul următoarelor localități: zona metropolitană Suceava compusă din municipiul Suceava, orașul Salcea, Adâncata, Bosanci, Dărmănești, Dumbrăveni, Hănțești, Ipotești, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuți, Siminicea, Stroiești, Udești, Verești precum și unitățile administrativ-teritoriale Bălăceana, Ilișești, Șcheia și Todirești.       

Citeste si   EVOLUȚIA pandemiei în județul SUCEAVA! Au fost efectuate 19. 912 de TESTE , iar 2.387 persoane s-au VINDECAT

Astfel, în interiorul și între localitățile sus menționate se poate circula fără documentele justificative prevăzute în cele două acte normative sus menționate.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ