Share

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 

Un număr de 1785 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 157 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 491 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 35 persoane au ieșit din carantină.

În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale.

Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Citeste si   (P) VASILE TOMA, senator PSD IAȘI: „Bugetul SĂNĂTĂȚII trebuie să CREASCĂ de URGENȚĂ! Pulsul sănătății este din ce în ce mai SLAB și mai RAR!”

Structurile IPJ, IJJ şi Poliţie Locală au efectuat un număr de 465 verificări privind respectarea de catre persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restrictiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 63 sancţiuni contravenţionale în valoare de 83.000 lei.

Alte misiuni instituționale

ISU a efectuat 17 misiuni, din care: 5 misiuni către spațiile de carantină, 12 misiuni de decontaminare biologică.

IPJ a efectuat 85 misiuni, din care: 80 misiuni specifice de verificare a respectării măsurilor prevăzute în ordonanțele militare și 5 misiuni de însoțire transport către spațiile de carantină.

Citeste si   „Școli creative”- CREȘTEREA accesului la EDUCAȚIE pentru comunități DEZAVANTAJE socio-economic din IAȘI și VASLUI

IJJ a efectuat 18 misiuni, din care: 12 misiuni de pază la spațiile de carantină, 4  misiuni de însoțire auto către spațiile de carantină, 2 misiuni cooperare cu Aeroportul Iaşi.

IPJ a efectuat 85 misiuni, din care: 5 misiuni însoțire către spații de carantină, 80 misiuni specificie de verificare a respectării măsurilor.

IPTF a efectuat 2 misiuni de cooperare cu IPJ Iaşi.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 168 misiuni, din care: 64 transporturi către unități spitalicești, 2 transport către spațiile de izolare, 2 transporturi către spații de carantină, 5 transporturi probe biologice, 86 decontaminări biologice şi 9 alte misiuni specifice.

Citeste si   VIDEO - INTERVIU cu Iulian COZIANU, președintele Sanitas IAȘI: ”Angajații din domeniul SANITAR vor acționa în INSTANȚĂ AUTORITĂȚILE”

MApN a efectuat 14 misiuni din care: 8 misiuni de pază în colaborare cu IJJ, o misiune PCTF Sculeni și 5 misiuni în cooperare cu IPJ utilizând 39 militari și 5 auto.

DSP a efectuat 49 misiuni, din care: 12 de inspecție și primire persoane în spaţii de carantină, 37 misiuni de supraveghere,  anchete epidemiologice, misiuni de preluare persoane în spațiile de carantină și misiuni de recoltare.

Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ