Share

 

„Dosarul electronic de sanatate… La un moment dat, un reprezentant al societății a venit și ne-a spus ca au participat la licitatie una din firmele lui Ghita, nu știu daca Asesoft sau Teamnetul. Ne-a spus ca, după ce s-a câștigat licitația, a fost contactat de Sebastian Ghiță, care i-a explicat foarte clar că, daca nu accepta să-i dea 2 milioane de euro, atunci există două posibilități: ori licitația va fi anulată, ori contractul se va semna peste 10 ani. Persoana respectivă mi-a pus la dispoziție două contracte, un contract semnat între UTI și Asesoft inainte sa fie semnat contractul UTI-Casa Națională de Asigurări de Sănătate”, a dezvăluit, luni, Mircea Negulescu, în emisiunea „Culisele statului paralel”, la Realitatea PLUS.

Citeste si   VIDEO Nicolae Ciucă: Loialitatea, curajul și munca personalului MApN justifică pe deplin încrederea în Armata României

Tranzacțiile gigant ale firmelor lui Ghiță au trezit și atenția Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor. Anchetatorii au depistat o rețea plină de încrengături care acționa încă din 2007.

„Oficiul Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor ne-a informat corect cu privire la toate suspiciunile legate de tranzacțiile societăților care erau coordonate prin persoane interpuse de Ghiță”, a spus Negulescu.

Ancheta care investiga modul în care a fost finanțată campania lui Victor Ponta și implicit circuitul banilor lui Ghiță, nu a mers prea departe. Reprezentanții serviciilor știau de existența neregulilor, dar justiția nu a făcut nimic pentru a trage pe cineva la răspundere.

Citeste si   Gabriela Firea: „PSD va câștiga alegerile și va propune viitorul premier” Cine sunt cei patru nominalizați pentru Guvern

„În afara că era premier era și președinte PSD (Ponta – n.red.). Avea influență asupra tuturor miniștrilor din Cabinet, și era foarte simplu pentru Sebastian Ghiță, care devenise deputat,  să poarte o discuție având în vedere relația de prietenie. Eu sunt convins că serviciile secrete știau lucrul ăsta, nu înțeleg lipsa de implicare”, a mai precizat Negulescu.

„Vedeam lucruri că se întâmplă, le înțelegeam, dar aveam convingerea că și SRI le stie, imposibil să nu le știe, că Parchetul, că OSPB, că Anti-Fraudă, că ANAF, că sunt lucruri care se știu, cu atât mai mult SRI. Dar am depistat noi schema Statului paralel, care a ajuns la apogeu exact în perioada Coldea-Ghiță”, a declarat Dorin Iacob, invitat permanent în emisiunea „Culisele statului paralel”. 

Citeste si   Marcel Ciolacu, prima reacție după cina de la Sărata Monteoru

Deși statul român a cheltuit miliarde de euro pe digitalizare, România nu beneficiază de avantajele investiţiilor. Tranzacțiile lui Ghiță treceau prin zeci de firme ca să se piardă urma unor sume provenite de la bugetul de stat. În timp ce românii au nevoie mai mult ca oricând de servicii la standarde moderne și sisteme de sănătate funcționale, cei care ar fi trebuit să le facă sunt bine mersi. Dosarele lui Sebastian Ghiță se albesc unul după altul, iar celebrul fugar este în continuare de neatins. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ