Share

Membru în Comisia finanțe-bănci din Camera Deputaților, domnul Doboş consideră că legea votată marți referitoare la conversia creditelor în franci elvețieni la cursul istoric va proteja persoanele cu credite făcute înainte de criza financiară.

Dumnealui admite faptul că opinia generală referitoare la creditele în franci este aceea a unui produs înșelător: “În mod clar românii nu erau familiarizați cu această monedă „exotică” și nici nu puteau cunoaște la ce riscuri se pot expune. În schimb, anumite bănci au marșat pe acest tip de credit, fie din necunoaștere, fie din lăcomie. Insist asupra faptului că doar câteva bănci, nu dintre cele mai mari, au insistat asupra acestui credit. Nu au fost apoi dispuse să își asume niciun risc și au vrut să pună toată povara pe umerii clienților care s-au trezit cu rate duble. E clar că așa ceva nu putea fi dus până la capăt. Alternativa de a converti creditele la cursul de la data contractării, îi va face pe mulți dintre cei care au credite în franci să nu folosească varianta dării în plată. Astfel, ei vor putea rămâne cu locuința și vor continua să plătească rate suportabile la bancă. Banca, la rândul ei, va încasa în continuare bani de la clienți și nu se va trezi cu un portofoliu de locuințe pe care nu și-l dorește.”

Deputatul mai crede că până la urmă vor fi ajutați cei care s-au trezit cu credite de două ori mai mari decât au contractat, iar sistemul bancar poate suporta consecințele.

Citeste si   Capitala a intrat în SCENARIUL ROȘU. Ce RESTRICȚII se impun

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ