Share

O explozie s-a produs, luni dimineață, în subteranul minei Uricani. Din primele informații date de Raed Arafat este vorba de patru victime, dintre care una este dată dispărută, o altă persoană este rănită foarte grav, iar două sunt rănite ușor.

De asemenea, conform acestuia, s-a vorbit şi despre a cincea persoană rănită, însă este vorba de un salvator căruia i s-a făcut rău în subteran.

Este o întreagă mobilizare de forțe pentru minerii răniți, dar și pentru căutarea celui dat disparut. La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe, iar un elicopter SMURD de la Craiova este pregătit să îi transporte pe răniți.

“La ora 7:00 am primit un un apel cum că ar fi o explozie la mina Uricani, mină care este în curs de închidere, nu în exploatare. Sunt 4 victime. Încă de la primele momente am dispus trimiterea de echipaje SMURD, o mașină de stins incendii, și am solicitat în sprjin un elicopter. Au fost preluate trei victime și transportate la spital”, a afirmat la Realitatea TV Viorel Demean, şef ISU Hunedoara.

De asemenea, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a explicat că au fost mobilizate echipaje la nivelul judeţului Hunedoara, iar elicopterul Craiova a primit dispoziție să se deplaseze, deja în deplasare către Petroșani pentru a fi pregătit.

Ministrul Energiei, Toma Petcu, a spus că Uricani este o mină nesigură, care a intrat în program de închideri care se finalizează la sfârșitul anului.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ