Explozie în Turcia – Trei persoane au murit si opt au fost rănite

0
Share

Duminica 16 octombrie s-a produs o explozie într-un cartier din orașul turc Gaziantep, în sudul țării, în urma căreia și-au pierdut viața trei ofițeri de poliție și au fost rănite alte opt persoane. Un kamikaze s-a detonat în cursul unui raid al poliţiei ce viza o presupusă casă conspirativă a Stat Islamic în cartierul Besyuzevle, informează Reuters.

Citeste si   SUA: Melania Trump anulează o deplasare electorală din cauza unei ''tuse persistente''

Polițiștii ucisi urmăreau o mașină în care s-ar fi aflat explozibil. Masina se îndrepta către o casă în care se crede că se ascundeau 7 sau 8 sirieni suspectați că ar avea legaturi cu Statul Islamic. Deflagraţia s-a produs în momentul în care forţele de ordine au încercat să pătrundă în casă.    Potrivit unor surse medicale, printre răniţi se numără patru sirieni şi patru  ofiţeri de poliţie.

Citeste si   Opozanta belarusă Svetlana Tihanovskaia: ''Este folosită tortura pentru a reduce la tăcere întreaga ţară''

Oraşul Gaziantep se află aproximativ 40 de kilometri de frontiera cu Siria.

În încercarea de a elimina prezenţa reţelei teroriste Stat Islamic de la frontiera sa sudică, Turcia a intervenit în luna august în sprijinul rebelilor sirieni din nordul Siriei care se confruntă cu militanţii SI. Duminică, rebeli au anunţat că au cucerit satul Dabiq din mâinile reţelei teroriste.

Citeste si   #alegeriSUA: Trump a anunţat că va participa la o dezbatere cu Biden, dar consideră că este nedrept

Un terorist kamikaze, ce avea legături cu Statul Islamic, a ucis peste 50 de oameni, printre care mulți copii, la o nuntă din Gaziantep, în august. Acesta a fost ultimul atac dintr-o serie de atentate ale jihadiștilor Stat Islamic,  ce a avut loc în Turcia.

 

Mai multe pe libertatea


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ