Din păcate unii exponenți ai Administrației Publice Locale nu se ridică la nivelul așteptărilor celor care i-au ales. Cazul comunei BĂLȚAȚI

Vasile Aștefanei, primarul comunei Bălțați nu este la primul mandat. Cu toate acestea, edilul se comportă ca și cum ar fi. Cetățenii comunei Bălțați reclamă faptul că înoată prin noroaie în timp ce primarul Aștefanei stă toată ziua la Iași. Doamna Maria A, din Bălțați a declarant pentru reporterii cotidianului Bună Dimineața Iași aflați pe raza comunei că ori de câte ori îl caută pe primarul Aștefanei acesta nu este de găsit la Primărie.
Domnul Mihai S., din aceeași comună s-a plâns de starea proastă a drumurilor din comună care și în această primavără au devenit impracticabile după dezgheț. Vârsta înaintată a multora dintre locuitorii comunelor îi determină pe aceștia să nu mai iasă din casă în condițiile în care drumurile comunale au devenit din nou adevărate mlaștini.
După toate aceste sesizări ale cetățenilor, Primarul Aștefanei și-a făcut milă și a adus câteva mașini de piatră pe care le-a aruncat pe câteva drumuri din comună pentru a potoli furia oamenilor. Cetățenii însă se întreabă și îl întreabă pe Aștefanei dacă are de gând să mai asfalteze vreodată drumurile comunale?!

Contactat de reporterii cotidianului Bună Dimineața Iași, edilul a răspuns folosind un limbaj suburban plin de înjurături și invective. Am extras din declarația acestuia câteva paseje, excluzând bineînțeles expresiile licențioase.

“Mi-au spus și cetățenii că pietriș tot am mai pus și că ar fi mai bine dacă am trece direct la asfalt. Eu mă ocup deja de asfaltarea drumurilor, dar lucrările propriu-zise le vom începe când vom termina cu licitațiile. Nu am spus niciodată că nu sunt bani, dar mai trebuie așteptat puțin pentru că totul se poate face la cât ai pocni din degete.
Sursele media care spun că administrația locală nu-și dă interesul nu fac decât să răspândească minciuni. S-au adus multe acuzații la adresa mea, deci sunt familizarizat cu astfel de proceduri. Ce vă pot spune eu este că nu sunt altceva decât niște ”guri rele”. În ceea ce privește pietruirea, eu m-am ocupat personal de distribuția lor încât să-mi ajungă pe o perioadă mai lungă. Chiar la finalul iernii când s-a topit tot stratul de zăpadă, pe drumurile cele mai afectate am pus piatră pentru a facilita circulația localnicilor”.

Întrebat de reporterii noștri de ce se lansează în cheltuieli suplimentare în condițiile în care infrastructura comunei este la pământ, în adevăratul sens al cuvântului, Aștefanei a declarat că adversarii politici sunt de vină pentru ineficiența administrativă din Bălțați pentru că îi pun bețe în roate.

“În ceea ce privește aceste cheltuieli, adică ghirlande și instalații pentru Crăciunul din 2018, am făcut-o pentru cetățeni pentru că merită un alt stil de viață. Merită să ia o pauză de la toate activitățile pe care le desfășoară pe toată perioada anului. Legat de filmările cu dronele, acestea au fost făcute din sponsorizări. Nu am cheltuit bani din bugetul local pentru așa ceva.
Experții din România spun că un kilometru de drum asfaltat este evaluat între 180.000 și 220.000 de euro. Ce să asfaltezi din 30.000 de lei pe care i-am dat pe niște instalații sau pentru alte evenimente culturale? Eu în fiecare mandat aduc peste 1 milion de euro pentru 4,5 km de drum, spre exemplu în Lunga și Sărcani.
În fiecare mandat fac câte ceva.
Adversarii mei politici, precum domnul Ovidiu Pricope, nu fac decât să-mi pună bețe în roate. De 12 ani se chinuie să ajungă primar și se folosește de astfel de tactici care oricum nu-și au rostul. Pentru mine nu contează ce spun adversarii mei, contează ce spun și ce văd cetățenii. Mass-media ar trebui să vină la comuna Bălțați să vadă realitatea, nu să asculte câteva persoane, neimportante de altfel, care nu vor decât să mă denigreze, pe mine și pe cei din administrația locală”.

LĂSAȚI UN MESAJ