Share

Muzeul Național al Bucovinei, Consiliul Județean Suceava și Asociația „Gândește” au organizat a XIV-a ediție a Expoziției Internaționale de Grafică Satirică BUCOVINA, având în acest an tema : „Când ții un stilou ești în război“ (Voltaire).

 

  Expoziția este deschisă în Foaierul Muzeului de Istorie Suceava, în perioada 15 septembrie – 10 noiembrie 2020

S-au înscris 311 caricaturiști cu 901 de caricaturi, din 56 de țări. Participarea a fost numeroasă, peste media edițiilor anterioare.

Citeste si   Primarul Ion LUNGU a discutat cu ambasadorul Republicii Kazahstan despre domeniul educației – universitar, culturii și turismului în vederea unei COLABORĂRI

Caricaturiștii de marcă din întreaga lume: Luc Vernimmen și Constantin Sunnerberg din Belgia, AMORIM – Brazilia, Tsocho Peev – Bulgaria, Qiang Liu – China, Ángel Ramiro  Zapata Mora (care a fost câștigătorul premiului I la o ediție anterioară) – Columbia, Ridha H. Ridha – Germania, Jitet Kustana  – Indonezia, Jordan  Pop  Iliev – Macedonia etc., precum și artiștii caricaturiști români, Constantin Ciosu – Bacău, Constantin Pavel (laureatul anului trecut) – Focșani, Viorel Corodescu (COV) – Suceava au adus un important aport la valoarea expoziției din acest an.  

Citeste si   Au fost emise Ordine ale Prefectului Județului SUCEAVA, privind CONVOCAREA consilierilor locali declarați aleși la data de 27 septembrie 2020

Chiar de la început, de la primele ediții, această competiție a crescut în numărul de participanți și valoare, fiind popularizată de multe site-uri de specialitate din lume.

 

Juriul Expoziției:

Mihai Pânzaru Pim – caricaturist

George Licurici – caricaturist

Ovidiu Ambrozie Bortă BOA – caricaturist.

 

Premianții din acest an sunt:

Citeste si   Ruta Cultural Turistică a Bisericilor de Lemn din Bucovina a fost LANSATĂ

 

  1. Hule Hanusic– Austria – Premiul I – 500 € diplomă medalia de aur
  2. Mark Winter – UK – Premiul II   – 300 € diplomă
  3. Vladimir Soldatov – Rusia – Premiul III – 100 € diplomă

 

Galym Boranbayev – Kazakhstan – Mențiune  – diplomă medalie

Sergey Sichenko  – Israel  – Mențiune  – diplomă medalie

Kivokurtseva Alexe – Rusia – Mențiune  – diplomă medalie


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ