Sâmbătă, 16 noiembrie, la Palatul Culturii din Iaşi, la orele 15.00, va avea loc vernisajul expoziţiei Liberta, semnată de tânărul pictor Andrei Pernazo, de doar 14 ani, elev al Liceului de Artă din Iaşi

Expoziţia pictorului născut în Alba, provincia Cuneo, din Italia, cu mamă româncă şi tată Italian, va fi prezentată de Cristian Ungureanu, professor la Universitatea de Artă George Enescu din Iaşi şi va rămâne pe simeze până pe 30 noiembrie 2019.

Expoziţia cuprinde 20 de lucrări, compoziţii realizate cu o imaginaţie creatoare, ieşită din comun, cu improvizatii la nivelul structurilor plastice, ce evidenţiază constraste de culori, armonii şi game cromatice dirijate în raport cu subiectul tipic – expresionismului abstranct. La numai 14 ani, Andrei Pennazio are în spate o carieră remarcabilă, prima performanţă înregistrând-o la 6 ani, când desenul lui a fost premiat la concursul anul Beffana Ferrero S.P.A. din Alba, Italia.

Prima expoziţie personală a avut-o la 10 ani, în în Lequio Berria, Italia

Prima expoziţie personală a avut-o la 10 ani, în în Lequio Berria, Italia, după care au urmat expoziţii personale la Oneşti, Bacău, Roman, Galaţi, Fălticeni, Piatra Neamă, Cluj, Iaşi şi Bucureşti, la Ambasada Italiei şi Centrul Cultural Italian, dar şi peste hotare, la Chişinău, Ningbo – China, la evenimentul cultural Central Eastern European Countries Culture & Art Exibition şi Lille – Franţa, în cadrul Festivalului Pankultura şi Valenciennes .

Fără să propun o supradimensionare a personalităţii şi picturii lui Andrei Pennazio, pot să remarc prezenţa pe scena artistică a Iaşului contemporan a unui artist cu un potenţial impresionant deja. Ni se oferă bucuria de a-l îndruma, încuraja, provoca şi promova spre un orizont mereu mai înalt şi deschis al Cunoaşterii prin Artă”, precizează prof. Cristian Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ