Share

În urmă cu aproape un an, Muzeul Național al Bucovinei, continuând buna tradiție a parteneriatului cu Muzeul Național Peleș, a vernisat expoziția Maria a României. Regină și artistă, cuprinzând tablouri și numeroase alte piese de patrimoniu de mare valoare.

Expoziție REGINA MARIA. ȚARA MEA – INIMA MEA

Având în vedere situația excepțională în care ne aflăm și faptul că personalitatea Reginei României Mari, un veritabil brand de țară, merită cunoscută de un public cât mai larg, dar mai ales de tânăra generație, o expoziție, purtând titlul Regina Maria. Țara Mea – Inima Mea, realizată de dr. Mihai-Aurelian Căruntu, a început să fie itinerată din luna octombrie prin mai multe școli, cu precădere din mediul rural.

Citeste si   SUCEAVA a revenit la SCENARIUL GALBEN! Ion LUNGU: „Fac APEL la cetățeni să RESPECTE regulile stabilite de către CJSU”

În cadrul celor 13 panouri, sunt prezentate repere biografice, aspecte din copilăria Mariei de Edinburgh, fotografii, documente, articole din presa epocii, care pun în evidență activitatea în calitate de veritabilă ”Mamă a răniților” pe fronturile Marelui Război, când teribila epidemie de tifos i-a răpit pe micul prinț Mircea, acțiunile ulterioare în favoarea recunoașterii Unirii de către Marile Puteri, vizitele în Transilvania, Bucovina, Statele Unite și imaginea generală, pe care a lăsat-o posterității.

Citeste si   Tânăr din comuna ULMA a fost prins și reținut de polițiști după ce a condus sub influența ALCOOLULUI

Timp de o lună, expoziția va fi găzduită de Școala Gimnazială din Siminicea, cu sprijinul directorului acestei instituții, profesor Cristina Miron.

Expoziția încearcă să contribuie la o mai bună cunoaștere a celei despre care revista Time din 4 august 1924, pe a cărei copertă apărea fotografia suveranei române, titra: „Maria Windsor Hohenzollern, «O mare regină obişnuită, obişnuită, obişnuită, obişnuit㻓.

Citeste si   Au fost emise Ordine ale Prefectului Județului SUCEAVA, privind CONVOCAREA consilierilor locali declarați aleși la data de 27 septembrie 2020


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ